Звездно изпълнение на Дибала донесе трите точки на Юве в дербито срещу Милан

10 Ное 2019 23:48

Отборът на Ювентус победи Милан с 1:0 на "Алианц Стейдиъм" в дербито на 12-ия кръг на Серия "А". Единственото попадение отбеляза Пауло Дибала в 77-ата минута, за когото това е седми гол в мачовете му срещу "росонерите".

Маурицио Сари е предприел редица промени в стартовия си състав след победата с 2:1 над Локомотив (Москва) в Шампионската лига. В защита се завръщат възстановеният от контузията си в глезена Матайс де Лихт и Хуан Куадрадо, докато в халфовата линия новите имена са три - Блес Матюиди, Родриго Бентанкур и Федерико Бернардески, който играе зад двамата нападатели. Те са Гонсало Игуаин и Кристиано Роналдо, който през последните дни се оплакваше от болки в коляното.

Стефано Пиоли се придържа към схемата 4-3-3, като след загубата с 1:2 от Лацио дава шанс на Андреа Конти за сметка на Давиде Калабрия. Контузеният Саму Кастийехо пък е заменен от излекувалия се от своята трамва Сусо, чийто партньори в атака са Хакан Чалханоглу и Кшищоф Пьонтек.

Първият удар в мача дойде в 14-ата минута, когато Джанлуиджи Донарума изби с крак шут на Игуаин от близка дистанция. Милан отговориха с изстрел с глава на Пьонтек в 17-ата минута, но топката излетя в аут. В 25-ата добра атака на "росонерите" доведе до удар с глава на Лукас Пакета, който беше избит в корнер от Войчех Шчесни. В 30-ата далечен шут на Бернардески мина над вратата, а малко след това Тео Ернандес и Хакан Чалханоглу също се отчетоха с пропуски. В 45-ата Ернандес отправи нов удар, който беше отразен от Шчесни, а минута по-късно стражът се справи и с изстрел на Пьонтек.

В 52-ата минута далечен удар на Бернардески излезе в аут, а малко след това същото се случи и с изстрел на Матюиди. В 55-ата Роналдо беше заменен от Пауло Дибала, който секунди по-късно потърси с пас Игуаин, чийто шут се оказа неточен. В 58-ата Пьонтек опита удар, който беше избит от Шчесни, а Де Лихт не позволи на нападателя да направи добавка. В 66-ата Матюиди стреля опасно, но топката мина над вратата. В 68-ата Дибала отправи далечен шут по земя, който обаче с лекота беше спасен от Донарума. В 77-ата минута аржентинецът финтира противниковите защитници и прати топката в тяхната мрежа за 1:0./sportal.bg

Main Menu