България играе контрола с Парагвай днес

14 Ное 2019 08:32

Днес в 19:00 часа българският национален отбор по футбол се изправя срещу Парагвай на стадион “Васил Левски” в София. За “Лъвовете” предстои доста сериозна проверка срещу силен съперник. С нея може да се каже, че тимът слага официално началото на подготовката си за плейофа в Лигата на нациите. Този мач дава също така добър шанс за националите да измият срама от позорната загуба с 0:6 от Англия.

България се представи изключително слабо в европейските квалификации. “Трикольорите” не успяха да запишат нито една победа на сметката си в група “А” и заемат последното място в класирането без никакви шансове за достигане до Евро 2020 по този начин. Въпреки това националите все още имат шанс за се доберат до еврофиналите през плейофа в Лигата на нациите. Именно заради това сега всички усилия ще бъдат насочени към мачовете през март.

Всъщност “Лъвовете” са в много лоша серия от 11 поредни мача без победа. А тежкото поражение от Англия точно преди месец преля чашата и доведе до сериозни катаклизми в българсикя футбол. Ръководството на БФС попаде оставки, а това направи и селекционерът Красимир Балъков. На негово място бе назначен Георги Дерменджиев, на когото ще се разчита да вдигне отбора на крака.

Новият наставник идва с нови идеи и с някои нови играчи, които бяха повикани и се очаква да получат шанс за дебют днес. Дерменджиев вероятно ще заложи на Николай Михайлов на вратата и в защита Страхил Попов, Йордан Терзиев, Васил Божиков и Петър Занев. Георги Костадинов и Кристиан Малинов ще са двойката опорни халфове, а Вандерсон и Неделев ще действат по крилата. Димитър Илиев ще започне на върха на атаката, а зад гърба му ще действа капитана Ивелин Попов.

В същото време селекционерът на Парагвай Едуардо Берисо се очаква да противопостави Фернандес под рамката и Морейра, Гомес, Алонсо и Риверос в защита. Морел, Санчс и Виясанти ще са триото в средата на терена, а в атака ще действат Алмирон, Лескано и Самудио.

За съжаление мачът вероятно ще се играе пред обидно малко публика. Българските фенове са обидени на националите за лошото им представяне напоследък и ще бойкотират срещата. Очаква се на Националния стадион да присъстват не повече от 2000 зрители. Причина за слабата посещаемост са и твърде високите цени на билетите, които още повече демотивират хората./sportal.bg

 

Main Menu