Печат на тази страница

Франция се справи с Молдова и взе билет за Евро 2020

15 Ное 2019 00:38

Националният отбор на Франция постигна очаквана победа с 2:1 над Молдова в сблъсъка между двата тима от група "Н" на европейските квалификации. Мачът се оказа без значение за "Петлите", които по-рано днес научиха, че вече са на еврофиналите, след като Турция и Исландия направиха нулево реми. Така възпитаниците на Дидие Дешан можеха да играят без напрежение, но все пак взеха своето с голове на Рафаел Варан в 35-ата и Оливие Жиру от дузпа в 79-ата минута. За Молдова пък резултатът откри Раца в 7-ата минута, но гостите не успяха да си тръгнат с нещо повече от гостуването си на "Стад дьо Франс".

Началото на мача бе доста изненадващо. В 7-ата минута Клеман Ленгле действа неразчетено и не успя да върне една топка с глава към вратаря, Раца се възползва и успя да му отнеме и отблизо да отбележи за 0:1.

"Петлите" обаче бързо взеха нещата в свои ръце. В 12-ата минута Жиру стреля покрай вратата от добра позиция, а в 33-ата диагонален изстрел на Килиан Мбапе бе спасен от вратаря.

В 35-ата минута обаче стражът на гостите излезе неразчетено при едно центриране от фаул и не успя да улови топката, която попадна във Варан и той с глава вкара в опразнената врата.

И през второто полувреме домакините продължиха да държат инициативата, като на два пъти Жиру пропусна добри възможности.

Нападателят на Челси все пак отбеляза победния гол за своя тим, макар и от дузпа. В 78-ата минута Люка Дин бе спънат в наказателното поле и съдията посочи бялата точка, а Жиру хладнокръвно реализира за крайното 2:1.

Така Франция оглави класирането в групата с 22 точки, докато Молдова остава на последната позиция с 3 спечелени точки./sportal.bg

 

Main Menu