Испания вкара 7

16 Ное 2019 00:37

Испания разгроми Малта със 7:0 в предпоследния си мач от квалификациите за Евро 2020. Иберийците си бяха осигурили класирането още преди днешната среща, която се игра на "Рамон де Каранса" в Кадис. Всички попадения бяха дело на различни футболисти, а Паул Торес и Дани Олмо се разписаха за първи път с екипа на националния отбор. Другите голове бяха дело на Алваро Мората, Сантиаго Касорла, Пабло Сарабия, Жерард Морено и Хесус Навас.

Капитанът Серхио Рамос записа своя мач номер 169 за Испания. Рекордьорът беше почетен от публиката със специална хореография, изобразяваща спечелените от него две европейски и една световна титла.

Селекционерът Роберт Морено направи 7 промени в сравнение с мача срещу Швеция през октовмри. В атаката започнаха Мората, Сарабия и Жерард Морено, а тримата в средата на терена бяха Касорла, Родриго Ернандес и Жерард Морено. За Малта титуляр беше Кириан Нвоко - син на бившия нападател на ЦСКА Чъкс Нвоко.

Резултата откри Алваро Мората в 23-ата минута със седмия си гол в 7 мача за Атлетико Мадрид и Испания през последния месец. Подаването беше на Жерард Морено, а Мората с лекота преодоля стража на гостите Хенри Бонело.

Второто попадение дойде чак в края на полувремето, но имаше голяма стойност за неговия автор - Санти Касорла. Халфът на Виляреал се разписа за националния тим за пръв път от 2015 година. Ветеранът имаше още няколко впечатляващи изяви, които накараха публиката да го аплодира на крака.

През второто полувреме за испанците стана още по-лесно. Те вкараха два гола за две минути, като първо Пау Торес се възползва от пас на Пако Алкасер, а веднага след това Сарабия покачи на 4:0.

Не след дълго звездата на Динамо (Загреб) Дани Олмо също ознаменува дебюта си за Ла Фурия с гол. Той технично елиминира Бонело и прати топката в мрежата, но до края имаше време за още попадения. В 71-ата минута авторът на две асистенции Жерард Морено също отбеляза, а наказателната акция приключи с красив гол от около 25 метра на Хесус Навас в 85-ата минута.

Квалификационната кампания на Испания приключва с домакинство на Румъния в Мадрид, а малтийците ще са домакините на Норвегия./sportal.bg

 

Main Menu