Холандия се измъчи сериозно, но успя да се класира за голям футболен форум след сериозно отсъствие

17 Ное 2019 12:47

Отборите на Северна Ирландия и Холандия завършиха наравно 0:0 в Белфаст в среща от предпоследния девети кръг на евроквалификациите. По този начин отборът от Ниската земя окончателно си осигури участие на Евро 2020 и отново ще играе на голям футболен форум, след като пропусна последното европейско първенство, както и Мондиал 2018.

Гостите контролираха мача през цялото време, като най-близо бяха до гол в 10-ата минута, когато гредата не позволи на Стивън Бергхуйс да се разпише. Домакините също имаха отличен шанс да стигнат до победен гол, когато получиха правото да изпълнят дузпа в 32-ата минута за игра с ръка на Жоел Велтман в собственото му наказателно поле. Стивън Дейвис обаче пропусна от бялата точка, след като ударът му мина над вратата. През втората част двата тима не сътвориха нищо интересно и така след последния съдийски сигнал “оранжевите” бяха тези, които празнуваха.

Холандия остава на второто място в група С с 16 точки и заради предимството си в преките двубои не може да бъде задмината от Северна Ирландия, която е на третата позиция с актив от 13 пункта./sportal.bg

Main Menu