Меси пак обра овациите на мач на Аржентина

19 Ное 2019 00:30

Гол на Лионел Меси от дузпа в 92-рата минута спаси Аржентина от загуба в контролата с Уругвай, играна на стадион "Блумфийлд" в Тел Авив. Двата отбора завършиха 2:2, изигравайки истинско южноамериканско дерби въпреки приятелския характер на двубоя. Главни действащи лица в него бяха звездите на Барселона Луис Суарес и Лионел Меси. И двамата записаха по гол и асистенция. Единсон Кавани и Серхио Агуеро също се разписаха, за да направят този двубой още по-интересен.

В състава на Аржентина имаше четири промени в сравнение с дербито с Бразилия. Саравия, Акуня, Дибала и Агуеро започнаха, а Фойт, Мартинес и Ло Селсо останаха на скамейката за началото. Окампос пропусна двубоя. Точно толкова бяха и рокадите сред 11-те на Уругвай в сравнение с контролата с Унгария. Кампаня застана на вратата. Касерес, Торейра и Весино също стартираха.

Големите звезди на Барселона Лионел Меси и Луис Суарес, които този път бяха в ролята на съперници, започнаха от първата минута.

Аржентина стартира по-добре и владееше в по-голяма степен топката, но без да стига до особени положения. Оскар Табарес трябваше да направи принудителна смяна още в 17-ата минута, тъй като Себастиан Коатес получи контузия и бе заменен от Гонзалес.

В 20-ата минута Уругвай организира добра атака. Виня проби добре отляво и пусна по земя към Суарес, който засече, но се получи рикошет в Песея и топката избяга от вратата. Няколко минути след това Агуеро се освободи много елегантно от Касерес отляво на нападението на Аржентина, но Годин блокира центрирането му.

В 34-тата минута станахме свидетели на първия точен удар в мача, а той доведе и до гол във вратата на Аржентина. Лосано намери Торейра на границата на наказателното поле. Халфът на Арсенал с много меко и прецизно центриране прехвърли Таляфико, продължавайки към Суарес, който с едно докосване отклони към Кавани. Нападателят на ПСЖ засече отблизо - 0:1. Това бе 50-и гол на Кавани за националния отбор.

Пет минути след това Дибала вкара гол, който правилно бе отменен заради негова игра с ръка преди удара.
В края на полувремето се видя размяна на реплики между Меси и Кавани, а според някои информации този конфликт е имал продължение в тунела по пътя към съблекалните. Суарес се е намесил, за да потуши напрежението.

Минута преди края Лионел Меси получи шанс да изпълни фаул от много добра позиция. Той прехвърли стената, но Кампаня улови без особен проблем. 

Аржентина опита натиск в началото на втората част. В 54-тата минута Меси насочи топката към долния десен ъгъл, но Кампаня изби.
В 63-тата минута Аржентина изравни, след като Агуеро бе изпуснат и засече на близката греда центриране от фаул на Меси - 1:1.
Само пет минути след това обаче Луис Суарес възстанови аванса на Уругвай след добро изпълнение на пряк свободен удар и неособено прецизна намеса на Андрада, който докосна топката, но не успя да спре пътя й към вратата му.

Агуеро и Дибала пропуснаха добри шансове да изравнят, след като стреляха неточно.
В 90-ата минута Кампаня се намеси страхотно и спаси силен удар с глава на Агуеро. Секунди след това обаче Аржентина получи дузпа за игра с ръка на Касерес. Меси изпълни безупречно наказателни удар, с който донесе равенството на своя отбор./sportal.bg

Main Menu