Испания разгроми Румъния и завърши квалификациите по страхотен начин

19 Ное 2019 00:34

Отборът на Испания завърши със стил участието си в евроквалификациите, след като разгроми с 5:0 на "Уанда Метрополитано" в Мадрид Румъния. "Ла фурия роха" вече си беше осигурила участие на Евро 2020, но игра за престижа си и достави огромно удоволствие на публиката с изразителния успех. В крайното класиране Испания е на първо място в група F с 26 точки, а второто място зае Швеция с 21. Отборът на Норвегия завърши трети със 17 и ще участва в баражите през пролетта.

Домакините упражниха чудовищен натиск още в началото. В петата минута гол на иберийците беше отменен заради нарушение в атака, а удар на Санти Касорла срещна гредата. Все пак испанците откриха в осмата минута, след като Фабиан Руис се озова на точното място в точното време и довкара една отбита топка от вратаря Чиприан Татарушану след удар от въздуха на Дани Карвахал. Отговорът на Румъния не закъсня, но с отлична намеса Кепа Арисабалага спаси удара на Пушкаш.

В 15-ата минута Жерар Морено пропусна с глава отблизо, като ударът му мина над вратата. В 19-ата минута реферът пожали румънците, като не показа червен картон на Адриан Рус за груб фаул. Играта се изравни и румънците все по-често поглеждаха към вратата на Арисабалага. В 25-ата минута беше показан и първия жълт картон, като той отиде на сметката на Серхио Бускетс. В 33-ата минута Испания удвои аванса си след попадение на Жерар Морено, който от малък ъгъл преодоля Чиприан Татарушану. Опитът на румънците да се върнат в мача не доведе до нищо добро.

Само десет минути по-късно Морено направи резултата 3:0 с удар отблизо в долния десен ъгъл. В самия край на полувремето Адриан Рус си отбеляза автогол и направи преднината на испанците 4:0. Темпото значително спадна през второто полувреме, а двамата селекционери прибегнаха към смените, което допълнително разстрои играта. Все пак испанците стигнаха до нов гол в добавеното време, когато нападателят на Реал Сосиедад Оярсабал оформи крайното 5:0.

В другите мачове от групата също не се стигна до изненади. Вече класиралият се тим на Швеция победи с 3:0 у дома Фарьорските острови, а Норвегия се справи в Малта, като си тръгна с трите точки след 2:1 и завърши на трето място в групата./sportal.bg

Main Menu