Арда удари Витоша в Пловдив

23 Ное 2019 00:12

Отборът на Арда победи с 2:0 Витоша (Бистрица) в първи мач от 17-ия кръг на efbet Лига. Тимът от Кърджали успя да се възползва от малкото ситуации на тежкия терен на стадион “Локомотив” в Пловдив. Срещата се игра под непрестанен дъжд, което затрудни максимално двата тима. Все пак символичните домакини успяха да се доберат до успеха с две попадения на Раодслав Василев. Нападателят се разписа по веднъж във всяко полувреме.

Двата тима вече се срещнаха веднъж през първия дял на първенството. Тогава Арда си тръгна с убедителна победа и заслужени три точки от Бистрица след 3:1 в своя полза.

Резултатът бе открит от домакините в 23-ата минута. Тогава при едно центриране от корнер на Иван Коконов Радослав Василев засече топката с глава във вратата на Християн Василиев.

В началото на втората част преднината на Арда вече беше два гола. Александър Георгиев бе изведен зад защитата и след като видя нахлуващия Василев, му подаде на празна врата. Нападателят нямаше как да сбърка - 2:0.

Постепенно двата тима се намалиха темпото, тъй като тежкият терен изцеди до голяма степен силите им. Гостите се опитаха да се вдигнат на последен щурм, с който евентуално да се доберат до някакъв обрат, но стигнаха само до греда. При едно центриране от пряк свободен удар Евгени Зюмбулев засече топката, но гредата над Караджов спаси Арда.

В края на мача гостите поискаха дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Деян Лозев. Съдията Николай Йорданов обаче остана безмълвен и така ситуацията на терена остана непроменен.

Така Арда записа втора поредна победа и поне за момента заема пета позиция в шампионата. Играчите на Стамен Белчев имат 25 точки към настоящия кръг. Витоша от своя страна остава на дъното с едва четири точки и оставането в елита става все по-далечна цел./sportal.bg

Main Menu