Милан и Наполи не се победиха

23 Ное 2019 21:20

Отборите на Милан и Наполи завършиха наравно 1:1 на “Джузепе Меаца” в двубой от 13-ия кръг на Серия “А”. Попаденията отбелязаха Ървинг Лозано (24') и Джакомо Бонавентура (29'). За "росонерите" това е трети пореден мач без победа, докато неаполитанците са без успех в последните си 6 срещи във всички турнири.

Стефано Пиоли беше предвидил три промени в своя състав след загубата с 0:1 от Ювентус. Вместо наказаните Исмаел Бенасер и Хакан Чалханоглу играха Лукас Билия и Джакомо Бонавентура. Матео Мусакио пък се завърна като титуляр, заменяйки контузения Лео Дуарте. В последния момент обаче се наложи Анте Ребич да заеме мястото на първоначалния титуляр Сусо. Карло Анчелоти пък реши да включи три нови имена в стартовите си 11 в сравнение с домакинското 0:0 срещу Дженоа. От първата минута започнаха Алекс Мерет, Елиф Елмас и Алан за сметка на Давид Оспина, Фабиан и Дрис Мертенс.

Домакините започнаха мача по-агресивно, като с пропуски се отчетоха Раде Крунич, Лукас Пакета и Кшищоф Пьонтек. "Партенопеите" обаче бяха тези, които излязоха напред в резултата в 25-минута. Тогава Лоренцо Инсиние разтресе напречната греда с мощен удар отдалече, а Лозано притича и с глава прати топката в мрежата. Отговорът на Милан не закъсня и още в 29-ата минута Бонавентура изравни с мощен шут от границата на наказателното поле. В 32-ата удар на Хосе Мария Кайехон мина встрани от вратата. В 35-ата Хисай можеше да си отбележи автогол, след като пресече остър пас на Тео Ернандес, но топката мина на сантиметри от гредата. В 42-ата Ребич излезе на добра позиция, но ударът му с глава се оказа неточен.

В 58-ата минута гостите организираха добра атака, но Инсиние стреля встрани от вратата. В 69-ата Елмас падна в противниковото наказателно поле след намеса на Джанлуиджи Донарума, претендирайки за дузпа, но вместо това получи жълт картон за симулация. В 79-ата Кулибали успя да блокира удар на Пьонтек. В последните минути на мача Донарума на два пъти спаси изстрели на Алан, с което равенството се запази и след последния съдийски сигнал./sportal.bg

Main Menu