ЦСКА 1948 хвърли бомбата в драма с Берое в първия мач за Купата

03 Дек 2019 17:21

ЦСКА 1948 елиминира Берое в турнира за Купата на България. "Червените" спечелиха с 4:3 в луд мач, игран на стадиона в Стара Загора. Васил Шопов откри резултата в шестата минута. Веднага след това Педро Еуженио изравни отблизо. Последваха два гола на Денислав Александров. В добавеното време на първата част Ерол Алкан намали с глава - 3:2 за гостите. В 60-ата минута Шопов се разписа за 4:2. Ибрахима Конте върна едно попадение за заралии, но въпреки разбъркванията до края домакините така и не стигнаха до 4:4. Така ЦСКА 1948 вече е четвъртфиналист.

Мачът започна отлично за гостите от София. В шестата минута Сашо Александров центрира в наказателното поле и топката попадна у Васил Шопов. Последва удар в обратния ъгъл и 1:0 за ЦСКА 1948.
Радостта на тима на Йордан Юруков се оказа кратка. В осмата минута Милен Желев намери Педро Еуженио при далечната греда и резултатът беше изравнен. Малко по-късно Иван Минчев можеше да накаже Даниел Наумов. Техничният халф шутира отдалеч, но топката се отби от напречната греда.

В 36-ата минута ЦСКА 1948 нанесе своя втори удар. Разбъркване на границата на наказателното поле прати топката в краката на Денислав Александров. Младото крило на "червените" финтира бранител и с хубав изстрел в далечния ъгъл направи 2:1 за тима от столицата.

В 41-ата минута Денислав Александров опъна мрежата с ново точно попадение. Янко Сандански изведе по отличен начин младока сам срещу Душан Перниш и след секунди топката отново се спря в мрежата на Берое - 3:1.

Секунди преди почивката Ерол Алкан от домакините порази неспасяемо гория ляв ъгъл с глава. Така двата отбора зарадваха малцината зрители с пет гола за 45 минути и оставиха всичко да се реши през второто полувреме.

В 54-ата минута Педро Еуженио стреля технично, но Наумов изби топката в корнер. След последвалото центриране се стигна само до опасно разбъркване пред вратарското поле, но не последва нов удар към рамката на "червените".

В 60-ата минута Васил Шопов направи 4:2 за гостите. Денислав Александров получи пас в наказателното поле на Берое, Перниш излезе да го блокира, последва подаване към Шопов и през куп от играчи плеймейкърът на ЦСКА 1948 опъна мрежата. Малко след това Денислав Александров се размина с хеттрик - изстрелът му беше спасен от Перниш.

В 74-ата минута Мартин Камбуров, който влезе да помага на "зелените", прати топката в мрежата, но извърши нарушение срещу Богомил Дяков и попадението правилно беше отменено.

В следващата атака обаче Ибрахима Конте порази целта с глава - 3:4. Последва опасен изстрел, спасен по отличен начин от Наумов и довел до ъглов удар. След неговото изпълнение Ахмед Тоуба поиска дузпа за задържане в наказателното поле, но реферът Ивелин Занев не отсъди 11-метров наказателен удар.

До края на мача домакините играха почти изцяло пред вратата на ЦСКА 1948, но четвърто попадение в мрежата на Наумов не падна. В последната минута на редовното време младият страж имаше и шанс, когато отби топката в гредата, а след това тя падна в ръцете му./sportal.bg

Main Menu