ЦСКА се измъкна в Кърджали и се класира за четвъртфиналите за Купата

05 Дек 2019 15:32

Арда и ЦСКА-София играят при 0:1 в 1/8-финален мач от турнира за Купата на България, който се играе в Кърджали. Резултата откри Али Соу още преди да са изтекли и две минути.

След дълго отсъствие сред 11-те на червените попадна хълфът Кристиян Малинов, който е предпочетен пред Рубен Пинто. На пейката остава и Отабор, а неговото място по крилото заема Жеферсон.

Наставникът на домакините Стамен Белчев пък е предпочел да не използва типичен централен нападател. Атаката води Спас Делев, подпомаган от Коконов и Георгиев. 

Домакините започнаха по-настървено срещата и опитаха да наложат някакъв натиск, но още преди да са изтекли и две минути червените откриха резултата след груба грешка на Зоран Гаич. Централният защитник опита да върне с глава към Караджов изритана от Албентоса топка, но го направи така, че изведе Али Соу сам срещу вратаря. Таранът на ЦСКА-София се възползва от подаръка, преодоля стража на Арда и вкара в празната врата за 1:0.

Домакините можеха да изравнят в 10-ата минута, когато Коконов стреля опасно от 16 метра, но Бусато плонжира и изби в корнер.

Само 120 секунди по-късно Александър Георгиев простреля Бусато след центриране отдясно, но попадението правилно бе отменено поради засада. В 16-ата минута Георгиев отново се озова на стрелкова позиция, но ударът му с глава излезе в аут.

В 29-ата минута гостите организираха една от малкото си опасни атаки до този момент. Малинов намери Евандро отдясно в наказателното поле, бразилецът му върна топката, халфът шутира от 7-8 метра, но в аут.

До края на полувремето Арда притискаше своя противник и мачът се играеше почти изцяло в половината на червените. Тимът от Кърджали изгради няколко добри атаки, но те рядко завършваха с опасен удар по посака на червената врата. Една от тях бе в заключителните секунди на първата част, когато атака отляво завърши с центриране по земя, Бусато изпусна топката, но извади късмет, че тя не попадна в краката на играч в синьо, което щеше да е сигурен гол.

В 47-ата минута ЦСКА-София извади голям късмет, че не допусна изравняване. Коконов прескочи топката след центриране отдясно по земя, тя попадна в непокрития Гаич, който шутира фронтално от 6-7 метра, но в лявата греда.

В 66-ата минута двата отбора останаха с по десет човека. Реферът Ивайло Стоянов показа директен червен картон ан Али Соу, твърдейки, че нападателят е ударил Илиас Хасани. Защитникът на Арда пък получи втори жълт картон и той напусна игра. Играчите на тима от Кърджали наобградиха съдията, претендирайки, че техният съотборник не е извършил нищо нередно в тази ситуация.

В 74-ата минута домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Албентоса при центриране отдясно, но реферът посочи корнер. Това вбеси играчите на Арда, които започнаха спор с рефера и той декорира в жълто Георгиев и резервата Крумов.

Две минути по-късно Георгиев стреля с глава от удобна позиция, но право в ръцете на Бусато./sportal.bg

Main Menu