Етър и Царско село направиха 2:2

06 Дек 2019 19:04

Царско село възкрисна в последните минути на мача с Етър, за да стигне до равенството 2:2 в първия мач от 19-ия кръг на efbet Лига. Футболистите от Велико Търново могат да съжаляват, че не си тръгнаха с трите точки от гостуването на "царете", след като водеха с 2:0 до 89-ата минута и дори имаха възможности да отбележат трети гол. Под гъстата мъгла Милчо Ангелов (55) изведе гостите напред, а Дино Мартинович (60) удвои. Дилан Бахамбула (89) върна едно попадение за "царете", а добавеното време Густаво Карбониери (90+3) шокира болярите. Един срещу друг днес застанаха два от отборите в долната половина на таблицата, които са преки конкуренти в битката за оцеляване. Именно поради тази причина победата днес победата за Царско село е с двойна стойност.

Царско село е в серия от три поредни загуби. Домакините се надяват, че сега е дошъл моментът да спрат пропадането. Те ще са пределно амбицирани да вземат трите точки и по този начин да изпреварят днешния си съперник в таблицата. Собственикът Стойне Манолов обаче направи чистка в последните дни, като изгони някои ключови играчи като Веселин и Йордан Миневи, Божидар Кацаров, Георги Хашев и Емануил Манев.

В същото време Етър започна сезона доста обещаващо, но от добрите игри на тима напоследък не остана и помен. Великотърновци вървят стремглаво надолу в класирането и това доведе и до сътресения в клуба. Наставникът Росен Кирилов подаде оставка, а съставът остана и без звездата си Даниел Младенов.

Така Етър пристига доста разклатен в София и със сигурност от Царско село се възползваха от ситуацията. През първия полусезон мачът във Велико Търново завърши при резултат 1:1, което е още едно доказателство, че "царете" са неудобен съперник за "болярите".

Домакините нямаха кадрови проблеми и излязоха в състав Пласид на вратата, а пред него в отбрана Марков, Кавдански, Карбониери и Даскалов. Юсеин и Ната действаха в средата на терена, а Антуи и Андерсон Кордейро атакуваха по крилата. В предни позиции бе Христов, а зад гърба му го подкрепяше Бахамбула.

За Етър отсъстващите бяха контузеният Иван Петков и наказаният Красимир Станоев. Временният наставник Калоян Чакъров пусна в игра Христо Иванов на вратата и Илиев, Дюлгеров, Скерлев и Крум Стоянов в защита. Колев и Яни Пехливанов бяха опорните халфове, а Боджадж действаше пред тях в ролята на плеймейкър. Иван Стоянов и Дино Мартинович играха по двете крила, а в атака се разчиташе на Ангелов. Прави впечатление, че на пейката за тима от Велико Търново остават Иван Иванов, Ивайло Димитров, Светослав Ковачев и Ерол Дост.

Още в първата минута футболистите на Етър имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Густаво Карбониери в наказателното поле при центриране на Крум Стоянов. Бранителят направи шпагат, но удари топката с ръка. Главният съдия обаче посочи ъгловото флагче. Последваха спокойни минути, в които тимът на Царско село бе по-идеен в предни позиции.

В 23-ата минута Флорент Боджадж намери Дино Мартинович в предни позиции с дълго подаване. Бившият футболист на Локомотив (Пловдив) влезе в наказателното поле, финтира двама защитници и подаде към Милчо Ангелов, който шутира в ръцете не вратаря.

В 31-ата минута Венци Христов опита интересен ножичен удар, който обаче излезе в аут. В 33-ата минута Светослав Ковачев замени Никола Колев принудително. Колев получи удар от Дилан Бахамбула при единоборство за топката на тъчлинията. В 41-ата минута Уесли Ната навлезе навътре от дясното крило, след което отправи точен удар към вратата на Иванов, но твърде слаб, за да затрудни стража.

Страхотен извеждащ пас в 55-ата минута намери Милчо Ангелов зад гърба на защитата на Царско село. Нападателят си поведе топката и стреля покрай плонжиралия Джони Пласид за 1:0. Голът шокира домакините и даде криле на футболистите на Етър, които удвоиха преднината си само пет минути по-късно. Реян Даскалов подаде към Серкан Юсеин в средата на терена, а халфът се засуети и изгуби топката. Последва подаване в коридор към левия фланг, където Светослав Ковачев напредна и центрира остро към втора греда, а там Дино Мартинович засече. В 72-ата минута Иван Стоянов комбинира с Милчо Ангелов, за голмайсторът подаде към Мартинович през краката на защитник. Последният опита да стреля към обратния десен ъгъл, но прати топката в аут. В 89-ата минута Дилан Бахамбула върна едно попадение за “царете”. Силен шут на Родни Антуи се отби в тялото на Флорент Боджадж, а топката впоследствие попадна в краката на Бахамбула, който с мощен и безкомпромисен удар под гредата намали за 1:2. В добавеното време Густаво Карбониери изравни резултата./sportal.bg

Main Menu