Интер и Рома с нулево равенство

06 Дек 2019 23:57

Отборите на Интер и Рома завършиха наравно 0:0 на “Джузепе Меаца” в първия мач от 15-ия кръг в Серия "А". Това е четвърто поредно реми в двубоите между тези съперници, което се случва за първи път от 1967 година. Също така "нерадзурите" нямат победа над "вълците" на своя стадион от 31 октомври 2015 година, когато победиха с минималното 1:0. Това е и първата среща през този сезон, в която грандът от Милано не успя да отбележи нито един гол.

Антонио Конте бе направил три промени в своя състав след победата с 2:1 над СПАЛ 2013. В защита Данило Д'Амброзио отстъпи мястото си на ветерана Диего Годин. Валентино Лазаро пък бе заменен от Кристиано Бираги, а контузията на Роберто Галярдини даде възможност на Борха Валеро да запише първия си мач като титуляр в Калчото през този сезон. В атака игра обичайното атомно дуо на тима - Лаутаро Мартинес и Ромелу Лукаку.

Пауло Фонсека беше изправен пред трудна ситуация заради получената днес мускулна травма на титулярния страж Пау Лопес и високата температура на Един Джеко. Така на вратата започна Антонио Миранте, а Николо Дзаниоло игра ролята на “фалшива деветка” срещу бившия си отбор. Другите две промени след успеха с 3:1 над Верона бяха свързани с крилата. Вместо Дженгиз Юндер и Джъстин Клуйверт от първата минута започнаха завърналият се от лечение на контузия Хенрих Мхитариян и Диего Пероти.

В 7-ата минута се откри чудесна възможност пред Лукаку, но Миранте успя да избие неговия удар. Давиде Сантон напусна терена още в 16-ата минута с мускулна травма, като на негово място се появи Леонардо Спинацола. В 19-ата Дзаниоло отправи шут, който обаче беше спасен от Самир Ханданович. В 22-ата изстрел на Лаутаро мина покрай вратата. В 43-ата Миранте сбърка, подавайки на Лукаку, но последвалият шут на Марсело Брозович излетя твърде нависоко. В добавеното време на първата част Джанлука Манчини повали Лаутаро на границата на наказателното поле, но съдията реши да свири фаул в полза на гостите за игра с ръка на аржентинеца. Веднага след това получилият контузия Кандрева беше заменен от Лазаро.

В 48-ата минута Матиас Весино беше изведен на добра позиция, но Миранте съумя да парира изстрела му. В 68-ата след опасен пробив на Лаутаро от Интер имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Спинацола, но съдията реши, че няма основания за подобно отсъждане. Последната интересна ситуация в мача дойде в 87-ата минута, когато Лаутаро не успя да засече центриране по земя на Весино и след намеса на Манчини топката се озова в ръцете на Миранте./sportal.bg

Main Menu