Славия удари Ботев Враца като гост

08 Дек 2019 15:48

Отборът на Славия записа много важен успех в битката за Топ 6 в efbet Лига. Играчите на Златомир Загорчич победиха с 2:0 Ботев (Враца) в сблъсък от 19-ия кръг на шампионата. Попаденията за "белите" реализираха Янис Карабельов (16) и Емил Стоев (92).

Още в първата минута Красимир Костов бе изключително близо до това да забие топката в собствената си врата. Стражът на домакините получи подаване от Андреас Васев, след което се опита да подаде с едно докосване, вместо това я запрати към празната си врата, но кълбото премина на сантиметри от целта.

В 9-ата минута Калоян Кръстев отправи много опасен удар към вратата на Костов, но коженото кълбо излезе в аут.

Първото попадение във Враца падна в 16-ата минута, когато халфът на "белите" Янис Карабельов се оказа най-съобразителен в наказателното поле. Младият футболист се разписа с шут с левия крак от близка дистанция.
В 27-ата минута Петър Атанасов отправи опасен удар към вратата на Георги Георгиев, но опитният страж изби в корнер.

Втората част започна много лошо за гостите. В 47-ата минута Христо Попадийн бе изгонен от Георги Димитров, след като получи втори жълт картон. В 52-ата минута Георги Вълчев стреля опасно, но Георгиев се справи със ситуацията.

В 84-ата минута Венцислав Керчев стреля атрактивно, но ударът на централния бранител се отби в тяло на защитник на Славия и излезе в корнер.

В 89-ата минута Андреас Васев центрира в наказателното поле към Валери Домовчийски, който се разписа с глава. Главният съдия първоначално зачете попадението, но секунди по-късно голът бе правилно отменен.
В последните секунди на срещата Емил Стоев бе изведен сам срещу вратаря. Младият нападател не пропусна да накаже бившия си отбор с техничен удар по земя. Това бе и последната интересна ситуация на стадион "Христо Ботев".
С този успех Славия събра актив от 29 точки. "Белите" се намират на пето място в шампионата. Ботев (Враца) остава на 13-а позиция с едва 13 пункта./sportal.bg

Main Menu