Саутхямптън срази Астън Вила, Шефилд Юнайтед записа трета поредна победа

21 Дек 2019 19:13

Саутхямптън победи Астън Вила с 3:1, като гост и постигна изключително важен успех срещу пряк конкурент в битката за изпадане. "Светците" бяха по-добре позиционирани на терена и се наложиха над обърканите си съперници.

Саутхямптън удари за първи път в 21-а минута. Редмънд даде страхотен пас зад защитата на домакините към Шей Лонг, ирландецът надбяга пазещия го защитник и влизайки в средата се озова сам. Том Хийтън спаси удара на Лонг, но нямаше как да предотврати гола на Дани Ингс при добавката на празна врата.

Десет минути по-късно "светците" си осигуриха комфортен аванс за 0:2. Джак Стивънс разстреля с глава Хитън след корнер, възползвайки се от лошо позициониране на защитата на Астън Вила.

След почивката Дани Ингс вкара трети гол за гостите в 51-ат минута. Астън Вила върна едно попадение чрез Джак Грилиш и натисна здраво, което отвори много мача.

И двата тима своите възможности за нов гол, на до такъв така и не се стигна. В добавеното време страхотен удр на Грилиш беше спасен от Макарти.

 

Уулвърхамптън стигна до обрат при гостуването на Норич. "Вълците" губеха на почивката, но с голове на Сайс и Хименес през второто полувреме спечелиха с 2:1. Тод Кантуел откри за домакините в 17-ата минута, но тимът не задържа преднината си и продължава да е на 19-о място, като шест точки го делят от първия отбор над зоната на изпадащите.

"Канарчетата" имаха предимство през първата част и заслужено поведоха, след като Кантуел се възползва от недобре избита топка. Норич трябва да съжалява, че не увеличи преднината си. Теему Пуки на два пъти бе изведен сам срещу Руи Патрисио, но не успя да се разпише, а Алекс Тети удари греда.

Удар с глава на Сайс изравни резултата, а в 81-ата минута Хименес отбеляза 16-ия си гол от началото на сезона, с което донесе победата на гостите. Уулвс е шести в класирането, като изостава на две точки от четвъртия Челси, който утре се изправя срещу Тотнъм.

Шефилд Юнайтед записа трета поредна победа в първенството. Новакът във Висшата лига спечели с 1:0 гостуването си на Брайтън от 18-ия кръг и изпревари Тотнъм и Манчестър Юнайтед, които обаче имат мач по-малко. Утре "шпорите" посрещат Челси, а "червените дяволи" гостуват на Уотфорд. Шефилд е пети с 28 точки.

Единственият гол отбеляза Оливър Макбърни (23), а две други попадения на гостите бяха отменени след намесата на ВАР.

Още в осмата минута Джон Игън вкара, но след намесата на системата за видеоповторения беше отсъдено нарушение за игра с ръка на бранителя. В 23-ата грешка в защита даде шанс на Макбърни да открие резултата - 0:1. В 49-ата минута Макголдрик пропусна страхотна възможност да удвои, след като излезе очи в очи с Райън, премина покрай него, но след това не успя да намери опразнената врата. В 54-ата ВАР за втори път отмени гол на Шефилд - този път заради засада.

РЕЗУЛТАТИ

Евертън – Арсенал 0:0

 

Норич – Уулвърхемптън 1:2

 

Нюкасъл – Кристъл Палас 1:0

 

Борнемут – Бърнли 0:1

 

Астън Вила – Саутхемптън 1:3

 

Брайтън – Шефилд Юнайтед 0:1

Main Menu