Уотфорд би Астън Вила, Евертън се справи с Нюкасъл

28 Дек 2019 19:18

Уотфорд записа категорична победа при домакинството си на Астън Вила, в двубой от програмата на 20-ия кръг на английската Висша лига.

Тимът се наложи с показателното за случилото се на терена 3:0.

В герой за своя тим се превърна Трой Дийни, който реализира две от попаденията в срещата.

Той бе единствен голмайстор за първата част, разписвайки се 3 минути преди почивката. Лидерът на тима вкара от близка дистанция, въпреки че бе зорко следен от двама бранители, а пред него вече се бе изпречил и вратарят на опонента.

След по-малко от час игра Адриан Мариапа получи червен картон и остави домакините с човек по-малко на терена.

Изненадващо обаче това не повлия на представянето на състава. Напротив - амбицира допълнително отбора, който стигна до нови две попадения.

Първото бе реализирано от Дийни, разписал се от дузпа след 67 минути игра.

Исмаила Сар подпечата победата на Уотфорд след 71 минути игра, отбелязвайки за "класиката" - 3:0.

Уотфорд остава на предпоследно място, но вече има две победи и равенство в последните си 3 мача, с които загатва, че няма да се даде без бой до края на сезона. Вила остава под номер 18.

 

Евертън продължава със силното си представяне под ръководството на новия си мениджър Карло Анчелоти.

Отборът записа не само четвъртия си двубой без поражение в английската Висша лига, но успя да постигне ценен успех в него като гост на Нюкасъл. Победата бе втора за тима с италианския спец начело.

 

"Карамелите" се наложиха над домакините си с 2:1 в оспорван и напрегнат мач.

Доминик Калвърт-Люин отказа бранителите на "свраките" след фаталните 13 минути игра, като намери мрежата с прецизен изстрел, дал предимство на състава му.

 

Попадение на Холгейт пък бе отменено за засада. Повторенията показаха, че положението е било отсъдено коректно и футболистът на "сините" действително се е намирал в нередовна позиция.

Фабиан Шер върна интригата в мача с гол от близка дистанция в 56-ата минута. Той засече топката в мрежата като типичен нападател, въпреки че позицията му е свързана с коренно противоположни задачи на терена.

 

В 64-ата минута Калвърт-Люин вкара за втори път в мача. Ричарлисон напредна на скорост и центрира превъзходно към включващия се на скорост футболист. Доминик не засече топката по най-добрия начин, но тя все пак влезе в мрежата за крайното 1:2.

Така Евертън е вече с 25 точки в актива си и поделя 10-ата позиция в таблицата именно с днешния си опонент.

В друга среща от кръга Саутхемптън и Кристъл Палас не се победиха, завършвайки наравно - 1:1. Томкинс вкара за 0:1 след 50 минути игра.

16 минути преди последния съдийски сигнал Дани Ингс вкара поредния си гол за сезона, оформяйки крайното 1:1.

Палас е под номер 9, а "светците" са едва 15-и в класирането.

Main Menu