Левски хвърля 1 милион за трансфери

29 Дек 2019 10:35

Ръководството на Левски планира да изразходва сериозна сума за подсилване на тима прз зимата, за да може през лятото отборът най-накрая да сложи край на дългото чакане за трофей от 2009 година насам. “сините” изпращат 2019 година на второто място в efbet Лига, като изостават на 5 точки от лидера Лудогорец. Те приемат този съперник и на 1/4-финала за Купата на България на “Герена”. Шефовете на клуба са заделили 1 милион евро за попълнения. 1/4 от тази сума вече бе изразходвана за привличането на Деян Лозев от Арда. 26-годишният играч ще е алтернатива на Живко Миланов и Станислав Иванов по десния фланг. Освен Лозев, на “Георги Аспарухов” акостира и Симеон Славчев, но той пристигна без трансферна сума, след като скъса договора си с азербайджанския Карабах.

В момента Левски води преговори за закупуването на холандския плеймейкър Стайн Спирингс, който е собственост на Валвайк. За него от “Герена” са склонни да дадат около половин милион евро. Ако си осигури подписа му, спортно-техническият щаб ще разполага с още 250 хил. евро за още един футболист.

В полезрението на “сините” е централният защитник на Ботев (Пд) Кристиан Димитров. Той бе искан още през лятото, но тогава до трансфер не се стигна.

От “Герена” проявяваха инетрес и към исландеца Гудмундур Тораринсон, но за момента той не е приоритет, след като клубът вече се подсили на неговата позиция със Симеон Славчев.

В следващите дни в Левски се очаква раздвижване и около играчите с изтичащи договори. Клубът иска да задържи капитана Живко Миланов и халфовете Хали Тиам и Мартин Райнов. В тяхната ситуация е и Фелипе Нашименто. Оставането на португалеца обаче на този етап не е толкова сигурно.

“Тема спорт”

Main Menu