Ибра се завърна в Милан, но тимът отново не победи

06 Ян 2020 18:42

Голямата шведска звезда Златан Ибрахичович се завърна официално с фланелката на Милан, но и това не помогна на "росонерите" за започнат 2020 година с победа. Над 60 000 тифози пристигнаха на "Сан Сиро", за да видят един от последните си идоли отново с екипа на "Дявола", двубоят от 18-ия кръг със Сампдория обаче завърши 0:0. 38-годишният таран стартира срещата от пейката, като Кшищоф Пьонтек водеше атаката на домакините в компанията на Сусо и Хакан Чалханоглу. Ибра, който бе играл последно за "червено-черните" през май 2012 година, обаче се появи на терена в 55-ата минута. Именно неговото влизане засили за известно време атаката на домакините, които пропуснаха няколко положения, но накрая нямаха идея как да стигнат до гол. Преди това в началото на второто полувреме Донарума показа класата си и на два пъти спаси вратата на своя тим от попадения.

Тифозите на миланския гранд си върнаха ентусиазма с привличането на своя идол, но показаха, че не са забравили и най-големия срам за клуба от 1998 година в първенството. Както е известно, Милан завърши 2019 година с унизителната загуба 0:5 от Аталанта в Бергамо. Именно поради това голям транспарант в "Курва Суд"посрещна играчите на Стифано Пиоли, а той гласеше: "Аталанта - Милан 5:0". Такъв имаше и за Ибра, който единствен беше аплодиран.

Играчите на домакините играеха с изцяло черния си трети екип, като се опитаха да наложат натиск, но без да имат идея как да стигнат до гол. Бонавентура и Сусо обаче имаха отлични възможности за гол, но пропуснаха. Клаудио Раниери пък загуби двама футболисти поради принудителни травми - Рамирес и Депаоли. В последните секунди на първата част Янкто се разписа, но голът беше отменен поради засада, а тифозите на Милан изпратиха играчите на тима с освирквания и очаквания Ибра да промени нещата през второто полувреме.

Втората част започна с възможност за Чалханоглу, но Аудеро спаси. Последваха няколко отлични спасявания на Донарума и пропуски на Габиадини. Стражът първо спря нападателя, който остана сам срещу него, след като Бенасер сбърка.

В 55-ата минута феновете станаха на крака, тъй като Ибра смени Пьонтек. Леао пък влезе на мястото на Бонавентура, а Милан стана по-офанзивен, но това отвори пространства за гостите. Малко по-късно Донарума спря Габиадини, който се опита да го прехвърли, а няколко минути след това Калабрия тръгна да връща топката, но изведе Габиадини, нападателят този път преодоля стража, но стреля далеч от целта.

При следващата атака в 59-ата минута Ибра стреля с глава, но Коли изби. Шведът отново застраши вратата с глава в 63-ата минута, който Аудеро спаси. Леао също пробва рефлекса на стража на "моряците" в 65-ата минута, който изби в корнер. Младият нападател пропусна най-чистата възможност в 71-ата минута, когато Мусакио го изведе сам срещу вратаря, но той прехвърли вратата от пет метра.

Пакета и Екдал влязоха на терена, а Милан нямаше идея как да стигне до положения и да намери Златан, докато Самп, който пристигна до точка в Милано, постигна целта си.

Накрая тифозите, които приветстваха много радушно Ибра, изпратиха всички други полеви играчи с освирквания. Най-вече го отнесоха Сусо, Калабрия, Чалханоглу и Бенасер, които бяха доста далеч от най-добрите си игри, като често правеха сериозни грешки.

Ибра отново е в Милан, но този Милан няма нищо общо с тима, който остави той през 2012 година. Нападателят също е много по-стар, но класата му се вижда от самолет. Проблемът е, че неговите съотборници ще имат нужда от работа, за да вдигнат нивото си.
Милан в трети пореден мач не успя да се разпише и в трети пореден мач няма победа. Равенството е четвърто за сезона, а головата разлика остана 16:24. Нещо, което не се е случвало никога в историята на клуба.
"Росонерите" останаха на 12-то място с 22 точки, докато Самп има вече 16 точки и заема 16-та позиция.
Ибра и компания гостуват на Каляри този уикенд./sportal.bg

Main Menu