Австралийските NBA звезди събраха 750 000 за родината

08 Ян 2020 16:06

Девет австрлийски баскетболни звезди оказаха сериозна финансова подкрепа на пострадалите от жестоките пожари в родината им.

Играчите, които играят в NBA, събраха 750 000 долара. Това са Бен Симънс, Арън Бейнс, Джона Болдън, Райън Брокхоф, Матю Делаведова, Данте Екзъм, Джо Ингълс, Тон Мейкър и Пати Милс.

Те са събрали въпросната сума съвместно с Асоциацията на играчите, като не се съобщава дали други техни колеги са допринесли с дарение.

"Съкрушени сме от унищожението, което донесоха тези пожари из цялата наша родина. Нашите мисли са със семействата, приятелите и всички, които в момента са в Австралия. Надяваме се, че чувствате нашата обич и подкрепа, а ние ще продължим да даваме гласност за проблема с настъпващите климатични промени и ще се стараем да помагаме по всеки възможен начин", заявиха баскетболистите.

Те са само част от популярните личности, които помогнаха на Австралия по един или друг начин. С набиране на средства и помощ на пострадалите се заеха атлети от различни спортове, както и доста холивудски звезди.

Main Menu