Печат на тази страница

Ибра започна да вкарва и Милан би

11 Ян 2020 17:55

Милан приключи черната си серия и записа първа победа за 2020 година, след като победи Каляри с 2:0 като гост. Леао откри в началото на втората част, а звездата на Милан завърналият се след престой в САЩ Златан Ибрахимович реализира за 2:0 в 64-та минута в първия си мач като титуляр за миланци.

Интересното е, че миланският гранд за втори пореден мач игра в изцяло черен екип, докато играчи на Роландо Маран играха с изцяло бели юбилейни екипи по случай 100-годишнината на клуба, с които ще играят до края на сезона.

Първата възможност за гол бе в 17-ата минута, но шут на Ернандес беше избит от Олсен с крак. В 30-ата минута Ибрахимович беше много близо до своя първи гол след завръщането си в клуба. Той засече с глава от малък ъгъл центриране на Леао, Олсен със сетни усилия изби, а след това топката срещата дясната греда и излезе в корнер. При последвалото центриране от корнер Леао пропусна от два метра на празна вратата да прати топката в мрежата на Каляри.

Опасен удар на Чалхаоглу мина над гредата в 37-ата минута.

Донарума обаче спря домакините в 38-ата минута, когато Нандес го прехвърли от 30 метра, но стражът се върна и изби пред голлинията.

Втората част започна отлично за гостите, които поведоха със сериозна доза късмет. Кастийехо извезе с дълго подаване Леао, който пое топката и стреля, но последва рикошет в защитник на Каляри, след който кълбото прехвърли Олсен и влезе в мрежата.

Голът бе втори за португалеца в калчото и първи за "росонерите" в шампионата след 360 минути.

Играчите на Маран се опитаха да натиснат, но гостите се защитаваха добре, а Ибрахимович тормозеше защитата на домакините.

В 64-ата минута опитният швед матира Олсен и удвои преднината на Милан. Таранът получи подаване от Ернандес, след което с технично изпълнение с левия крак прати топката в далечния ъгъл на сънародника си. Така Ибра се разписа отново в Серия "А" след пауза от 7 години и 250 дни. Последният му гол в калчото беше през май 2012 година, когато отбеляза два гола във вратата на Интер при загубата с 2:4, с която "росонерите" бяха детронирани от трона на Италия и започна доминацията на Ювентус. Ибра стана един от най-възрастните играчи в историята на клуба с попадение в италианския елит, но изостава от легендите Алесандро Костакурта и Паоло Малдини.

Main Menu