Торино надви Болоня с 1:0, Самп прегази Бреша с 5:1

12 Ян 2020 19:14

Отборът на Торино надви Болоня с минималното 1:0 при домакинството си от 19-ия кръг на Серия “А”. По този начин “биковете” надградиха върху победата с 2:0 при гостуването си на Рома преди седмица, а в четвъртък отстраниха Дженоа за Купата на Италия.

Единственият гол в срещата отбеляза Алекс Беренгер още в 11-ата минута. В 39-ата съотборникът му Симоне Верди нацели страничната греда с шут от границата на наказателното поле. В 53-ата същото стори и Данило от състава на гостите, но с глава след центриране от корнер. В 88-ата Родриго Паласио остана сам срещу Салваторе Сиригу, но стражът успя да спаси неговия удар, с което съхрани аванса на своя тим.

Така Торино се изкачи на 7-ата позиция в класирането с 27 точки, докато Болоня е 12-и с 23 пункта.

 

Отборът на Фиорентина победи с минималното 1:0 при домакинството си на СПАЛ 2013 в двубой от 19-ия кръг на Серия “А”. По този начин “виолетовите” прекъснаха черната си серия от 8 поредни шампионатни мача без успех. Предишната им победа в италианския елит беше от 30 октомври с 2:1 при визитата им на Сасуоло.

Единственото попадение в срещата отбеляза капитанът на домакините Херман Песея в 82-ата минута след центриране от корнер. В 45-ата минута пък Габриел Стрефеца от състава на гостите нацели гредата след неубедителна намеса на противниковия вратар Бартломей Драговски. Така Фиорентина вече е 14-и с 21 точки, докато СПАЛ все още е на дъното в класирането с едва 12 пункта в своя актив.

Сампдория победи категорично с 5:1 Бреша в мач от обедната програма на 19-ия кръг на Серия А днес.

И двата отбора се стремят към запазване на елитния си статут и за идния сезон и днес генуесци направиха сериозна стъпка в правилната посока. На своя "Луиджи Ферарис" момчетата на Клаудио Раниери показаха вдъхновена игра и заслужено взеха трите точки.

Началото на срещата не предвещаваше такава развръзка за Брешка, след като още в 12-та минута Шанселор откри за гостите. Сампдория обаче веднага вдигна оборотите и в 34-та Линети реализира за 1:1.

Точно преди почивката пък Якуб Янкто направи пълен обрат с премерен изстрел. Лошите новини за Бреша обаче тепърва предстояха. Въпреки опитите им да се върнат в срещата в началото на второто полувреме, в 69-та Фабио Куалярела вкара дежурното си попадение, а осем по-късно Капрари покачи на 4:1.

Крайното 5:1 дойде в самия край, когато Куалярела бе точен след отлично подаване на Янкто.

 

Всички мачове от днешната програма в Серия А:

Удинезе - Сасуоло 3:0

Фиорентина - СПАЛ 1:0

Торино - Болоня 1:0

Сампдория - Бреша 5:1

Main Menu