За екстремното футболно хулиганство и неговите жертви в Гърция

17 Ян 2020 16:29

 

Тази събота bTV Репортерите тръгват по следите на екстремизма във футболното хулиганство в съседна Гърция. Журналистът Теодора Трифонова и операторът Цветан Колев пътуват до Солун, където 90-годишното съперничество между два от най-големите отбори в Гърция – „Арис“ и ПАОК, е взело десетки жертви.

В началото на годината, след нападение от ултраси и последващ удар от автомобил в центъра на Солун, почина 28-годишният български футболен фен Тоско Бозаджийски. Други двама българи също бяха ранени при сблъсъци между агитки на солунски отбори. Предаването прави анализ на социалните и политическите причини за крайното поведение на гръцките запалянковци и опитите на властите да се справят с проблема.

Защо неписано правило в Солун е да не стъпваш в квартала на врага, облечен в цветовете на противниковия отбор? И защо управляващи, журналисти и полицията в града се страхуват да говорят за футболните ултраси? Отговорите на тези и други въпроси – зрителите ще научат на 18 януари от 19.30 ч. в ефира на bTV.

Main Menu