Барса едвам не се издъни срещу Ибиса за Купата

22 Ян 2020 23:47

Отборът на Барселона се класира за 1/8-финалите за Купата на краля след много трудна победа с 2:1 като гост на третодивизионния Ибиса. Хавиер Перес откри за домакините, които изиграха много силно първо полувреме. След почивката Барса също изпитваше затруднения, но успя да се спаси с голове на Антоан Гризман (72 и 94). В 92-ата съдията не видя явна дузпа срещу Ансу Фати.
Суперзвездата на Барселона Лионел Меси и Жерард Пике бяха оставени извън групата за мача. Наставникът Кике Сетиен заложи на схема 3-5-2. Тримата в защита бяха Сержи Роберто, Клеман Лангле и Жуниор Фирпо. Впечатление направи и включването в титулярите на любимците на феновете Рики Пуч и Ансу Фати. В атака се разчиташе на дуо, оформено от Гризман и младия талант Карлес Перес.

Каталунците веднага иззеха владеенето на топката, но в началото липсваха положения пред противниковата врата. Така се стигна до деветата минута, когато домакините изненадващо излязоха напред в резултата. Точен беше Хавиер Перес, който изпревари Пуч и се възползва от пас на Раи - 1:0. Балеарският тим дори прати топката във вратата на гостите за втори път в 17-ата минута. Попадението обаче не беше зачетено заради видимо нарушение в атака срещу Лангле.

Гостите от "Камп Ноу" стояха далеч от наказателното поле на съперника. "Блаугранас" така и не успяваха да стигат до удар към вратата на "лос кулес". Барса владееше топката в огромен процент от времето, но положенията бяха пред стража Нето. Домакините често пресираха високо и затрудняваха изнасянето на топката.

Така в 38-ата минута Ансу Фати беше притиснат и загуби топката в близост до собственото наказателно поле. Раи финтира Де Йонг и шутира от 13 метра в гредата. При добавката Родадо отправи точен удар, ала вратарят на гостите изби над гредата. Статистика след края на полувремето шокиращо отчете, че каталунците не са стреляли нито веднъж дори неточно към вратата на съперника.
Домакините започнаха агресивно и второто полувреме. В 50-ата минута вратарят Нето беше фаулиран в спор за висока топка и не се игра футбол в продължение на няколко минути. В 62-рата Гризман изведе Ансу Фати в наказателното поле. 17-годишният талант все пак стреля, макар и доста лековато. В 68-ата Иван Ракитич нанесе точен удар от 22 метра. Той обаче не затрудни особено вратаря Херман, който улови ниската топка.

В 71-ата Ансу Фати изостри нападението отляво и центрира остра успоредна топка. Никой не я засече. Сетиен реагира с пускането в игра на Жорди Алба, Артур и Артуро Видал. Минута по-късно Барса изравни с първото си наистина добро голово положение. Френки де Йонг изведе чудесно Гризман с вертикално подаване по земя. Френският стрелец насочи хладнокръвно с първото докосване - 1:1 с удар от 12 метра.

В 84-ата Нелсон Семедо изведе много добре Ансу Фати в наказателното поле. Младият бързак закъсня с решението си и допусна да бъде блокиран с шпагат. В края на редовното време играчите на домакините направиха две груби нарушение, като потърпевш беше Ансу Фати. В 92-ата Грима явно изблъска Ансу Фати в наказателното поле, но съдията подмина ситуацията. Минута по-късно изнервеният Фати изрита свой съперник и получи жълт картон./sportal.bg

Main Menu