Борисов към феновете на Левски: Вие трябва да държите акциите и управлението на клуба

24 Ян 2020 14:37

Проведе се срещата на министър-председателя Бойко Борисов с привърженици на футболния клуб Левски, съобщиха от правителствената пресслужба.

„Не сме тук, за да защитаваме корпоративни, частни интереси, лицензи и не ни интересува Закона за хазарта. Това, което нас ни интересува, е единствено и само какво се случва с Левски, какви са вашите виждания и как ще я караме оттук нататък“, заяви Степан Хиндлиян, председател на Националния клуб на привържениците на Левски.

„Аз също съм левскар. Но вие сте тези, които обвързахте двете теми. ФК „Левски“ е нещо, което го има, ще го има и пак ще го има. Ако искате да го има този футболен клуб, във вида, в който вие си го представяте, акциите трябва да са си при вас. И да си държите управлението на клуба“, отбеляза премиерът Борисов по време на срещата.
В разговора участват също министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

След нея председателят на Националния фенклуб на привържениците на Левски - Степан Хиндлиян заяви, че този модел на управление не е устойчив и това е видно. Той отчете, че през последната година Левски е стабилизиран под някаква форма.

„Поговорихме за доста неща. Някои съществени, някои не до там. Присъстващите държавни мъже, според мен се съгласиха, че моделът, по който се управлява футбола е погрешен и води до там, където се намира Левски“, сподели Хиндлиян.

„Беше предложено да си вземем акциите, каквото и да означава това. Така стоят нещата. Ние отговорихме, че ще си помислим. Спас Русев също ни казваше да си вземем акциите“, заяви той.

„Нещата, поставени по този начин, неминуемо вкарват феновете в тази игра. Под някаква форма, Левски е стабилизиран в последната година. Но ни е ясно, че този модел не е устойчив и това е видно“, допълни председателят на НКП на Левски.

„Министър председателят ни показа доклада, с който всички сте запознати. Не е ставало въпрос за вина - кой е виновен и кой е невинен. НКП ще излезе със становище. Ще седнем и ще взимаме решения“, каза още Хиндлиян.