Милан се измъчи срещу Бреша

25 Ян 2020 08:19

Милан навлезе в зона "Европа" от класирането на италианската Серия "А". Това стана факт, след като "росонерите" наложиха волята си над своя домакин Бреша в среща от програмата на 21-ия кръг на шампионата.

Милан спечели с минималното 1:0, като автор на единственото попадение в мача бе Анте Ребич, разписал се в 71-ата минута на сблъсъка.

 

Първата част от двубоя категорично бе в полза на гостуващия тим, който натика съперника си в собствената му половина и изглеждаше така, сякаш е въпрос на време резултатът да бъде открит.

Липсата на Марио Балотели в атаката на домакините се оказа от определящо значение, въпреки че Ернесто Торегроса го замести подобаващо и на няколко пъти бе изключително близо до откриване на резултата.


В самия край на първата част Златан Ибрахимович получи топката на скорост, но не я отигра подобаващо, останал очи в очи със стража на Бреша.

През второто полувреме домакините настъпиха сериозно педала на газта и заредуваха една след друга акциите си пред Донарума. Вратарят обаче показа защо е сред най-класните не само в Италия, но и в цяла Европа, като на три пъти спаси тима си при чисти положения пред Торегроса и колегите му в нападение.

 

Попадение на Торегроса бе отменено заради засада, а малко след това, при разбъркване пред вратата на Бреша, падна и единственият гол в мача. Негов автор стана Анте Ребич, който за пореден път спаси тима си във важен момент.

Греда на Ернандес и отменен гол на Кастийехо замаскираха моментите на слабост, които показа Милан с течение на мача. Резултатът остана непроменен.

Така Милан е на 6-ата позиция във временното класиране, преди изиграването на всички мачове от текущия кръг.

Main Menu