Раджа Наинголан спря устрема на Интер към титлата

26 Ян 2020 15:48

 Интер записа трето поредно равенство с резултат 1:1 в италианската Серия А.

Този път „нерадзурите“ не можаха да спечелят домакинството си от 21-ия кръг срещу отбора на Каляри.
Изравнителното попадение в мача бе дело на Раджа Наинголан, който пък е преотстъпен от Интер на Каляри.

Преди това Лаутаро Мартинес откри резултата на „Джузепе Меаца“, след асистенция на дебютиралия Ашли Йънг, ала в самия край на срещата аржентинският нападател бе изгонен заради реакция към съдията.

Така Интер остана на 3 точки от лидера Ювентус преди визитата на шампионите по-късно тази вечер в Неапол за дербито на уикенда срещу Наполи.

Иначе възпитаниците на Антонио Конте могат да съжаляват, че изпуснаха успеха, защото направиха куп пропуски.

Още в 14-ата минута Николо Варела прати топката първо в горната греда, а после и в мрежата с глава, но голът бе отменен заради засада.

В 23-ата минута Мартинес получи страхотен пас именно от Годин в пеналта и отблизо стреля по диагонала, но вратарят на гостите спаси.

Само шест по-късно обаче той вкара гол.

Това се случи в 29-ата минута, когато Ашли Йънг центрира отлично отдясно и Мартинес с глава реализира своето 11-о попадение през сезона в Серия А.

То бе разгледано с ВАР заради съмнения за нарушения на аржентинския нападател, но в крайна сметка беше зачетено, въпреки протестите на гостите.

Малко преди почивката отново Ашли Йънг подаде към Мартинес и той проби в наказателното поле, след което отправи удар, спасен от Алесио Кранио.

Не след дълго последният увисна при едно центриране, ала Мартинес не се възползва, докато колегата му Самир Ханданович трябваше да се намесва решително в добавеното време на първата част.

Словенският вратар показа класата си и не позволи на топката да влезе в горния ъгъл, за да запази минималния аванс на домакините до почивката.

Веднага след нея те опитаха да го увеличат, но пропуски направиха Лукаку, Сенси и Мартинес.

Последните двама пробваха един след друг да поразят целта и в 60-ата минута, ала без успех.

Така се стигна до 78-ата минута, в която Раджа Наинголан изравни резултата.

Бившият футболист на Интер отправи мощен шут от 20-ина метра, а след лек рикошет в крак на защитник топката влезе в мрежата на домакините – 1:1.

Секунди след това Лукаку можеше да изравни, тъй като проби мощно през центъра от своята половина, ала изстрелът му профуча покрай вратата.

 

В добавеното време на мача арбитърът изгони Лаутаро Мартинес и в крайна сметка съдията напусна с кордон стадиона, докато домакинският щаб искаше обяснения.

След равенството Интер събра 48 точки, докато Каляри вече има 31.

Интер – Каляри 1:1
1:0 Лаутаро Мартинес 29
1:1 Раджа Наинголан 78

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ИНТЕР: Ханданович, Шкриниар, Де Врай, Бастони, Йънг, Барела, Бираги, Борха Валеро, Сенси, Лаутаро, Лукаку;

КАЛЯРИ: Кранио, Фараго, Валукиевич, Клаван, Пелегрини, Нандес, Олива, Йонита, Наинголан, Жоао Педро, Симеоне;

Main Menu