Печат на тази страница

Джиджи беше богатството на Коби. Тя трябваше да продължи легендата

27 Ян 2020 14:54

Във фаталния час 9.06 в неделя сутринта в Калифорния, светът загуби една от великите фигури на баскетбола и спорта. Коби Брайънт си отиде след катастрофа с вертолет, а с него загина и 13-годишната му дъщеричка Джиана Мария. Трагедията е огромна, а историята на хлапето, което в средите на баскетбола вече бе познато, добавя още към ужаса., пише Дир.бг.

Джиджи Брайънт, родена на 1 май 2006 г., е второто дете на Коби (общо са четири момичета). Нейната мечта бе да играе баскетбол в женската НБА, за да стане като татко.

Именно на път за поредния мач в Спортната академия "Мамба", в района на Thousand Oaks край Лос Анджелис, завърши краткият живот на Джиджи. Там има турнир, в който момичето трябваше да играе. А таткото - да е треньор и съдия.

Тя бе наследила любовта към спорта на Коби, а и имаше неговия характер, по собствените му думи.

Тя бе орисана да продължи легендата в спорта, в който нейният баща остави огромна диря.

Мечтата на Джиджи бе да играе за Университета в Кънектикът и да стигне до WNBA. Тя е "нещо различно" в отношението си и страстта си към баскетбола - така я описа Коби в едно интервю. От децата му, тя е тази, която живее и диша със спорта.

 

След отказването на легендата през 2016-а, времето на Брайънт е разделено между много дейности, но една от най-важните е Джиджи. Нейното баскетболно и - въобще спортно - образование. Коби е треньор на отбора на дъщеря си в гимназията. Изкарва много време с нея, говорят за баскетбол. Тя е човекът в дома им, с който споделят страстта и имат обща тема за постоянна комуникация.

В последните няколко месеца, двамата често можеха да бъдат видяни край игрището на мачове от НБА. "Тя си изкарва страхотно, пита за всичко. Заради нея сме тук", обясни наскоро Коби.

Клиповете на двамата, докато играят баскетбол в семейната къща, се появяваха нерядко в Инстаграм профила на суперзвездата. "Мамбасита" или Малката мамба, както я наричаше галено, бе негово продължение.

"Излизаме от залата на Лейкърс и феновете идват при мен с думите: "Хайде, направи едно момче, трябва някой да продължи твоето наследство в играта. Тогава се намесва Джиджи: Хей, аз съм тук, спокойно. Аз поемам нещата!", разказа с усмивка Коби преди няколко седмици.

Най-голямата сестра Наталия (на 17), също е израснала край игрището, гледайки Коби заедно с майка си Ванеса. Бианка е на 3 години, а Капри се роди през юни 2019-а. Те са твърде малки, за да знаем дали ще бъдат омагьосани от топката и играта. След случилото се в неделя, твърде малко вероятно.

Преди няколко месеца Джиджи накара татко си да летят до Атланта, за да гледат нейния любим играч в момента - Трей Йънг. Той се шегува с нея, че всъщност той трябва да ходи да я гледа - видял е видеа как играе и е истинска "малка звезда".

Йънг бе един от първите, който публикува в социалните мрежи и сподели тъгата си от трагедията в неделя.

На 13 г. тя вече бе активна в Инстаграм, имаше своя първи смартфон и даваше мнение за баскетбол дори пред баща си. В последния ден от живота си, тя пак отиваше да играе любимата игра.

Main Menu