Национални състезатели по кикбокс на ринга на TERES Sparring Day

28 Ян 2020 20:26

Тази неделя в залата на пловдивският клуб Терес се проведе TERES Sparring Day. Събитие превърнало се в традиционно и събиращо кикбоксьори от цяла Южна България.

Това бе първото за тази година събитие и то традиционно събра рекорден брой участници. На ринга се качиха над 100 кикбоксьора от 11 клуба от София, Пловдив, Пазарджик, Нова и Стара Загора, Бургас, Свиленград и Мадан. Бяха изиграни 90 двубоя в стил лоукик.

Събитието стартира с най-малките надежди на българския кикбокс деца на 7-8 годишна възраст. Традиционно те предизвикаха много емоции в публиката и заредиха събитието с много настроение. Залата на TERES GYM & FIGHT CLUB, Пловдив бе препълнена от родители и приятели, които с голям ентусиазъм подкрепяха престрашилите се да влязат между въжетата. След тях дойде време на ринга да се качат някой от звездите на кикбокса не само у нас, а и в световен мащаб. TERES Sparring Day качи на ринга имена като Димитър Петров световен шампион по кикбокс за юноши, Константин Михайлов балкански шампион по кикбокс и носител на множество медали от световни и европейски първенства по муай тай и кикбокс, Огнян Мирчев вице световен шампион по кикбокс за юноши, Христо Калайджиев европейски шампион по кикбокс за юноши, Карина Петкова световна и европейска шампионка по Муай тай, както и още много титуловани състезатели по кикбокс. Зрители и участници имаха възможност да се насладят на качествен и оспорвани двубои по правилата на кикбокса.

TERES Sparring Day бе уважен и от администрацията на кмета на Пловдив Здравко Димитров в лицето на заместник-кмета „Спорт и младежки дейности“ Георги Титюков. Председателя на клуб Терес Николай Драганов обсъди с г-н Титюков развитието на кикбокса в града. В присъствието на националният селекционер по кикбокс на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай г-н Станислав Бахчеванов бе обсъдена и възможност да се организира републиканско първенство по кикбокс в Пловдив през тази година. Заместник-кмета заяви подкрепата си за развитието на спорта ни на общинско ниво.

Бахчеванов не скри впечатленията си от TERES Sparring Day:
„Силно съм впечатлен от организацията създадена от домакините от Терес. Двубоите бяха много стойностни и на много високо ниво, всички се раздаваха на максимум. Бях приятно изненадан от най-малките дечица, които показаха завидни умения и техника. В полезрението ми влезна доброто представяне на юношата Благовест Май и национала Огнян Мирчев от Мусаши, София,  Димитър Петров и Христо Калайджиев от Тангра, Свиленград, Константин Михайлов от Прайд едн Глори, Нова Загора , Георги Манов от Аякс, Бургас, както и девойките от Нова Загора и Пазарджик, направиха страхотни двубои. Мога да кажа, че всички национални състезатели продължават да надграждат своите умение. Пожелавам им да завоюват световни и европейски титли през тази година, защото те го заслужават, и вярвам, че това е по силите им. Поздравления за всички бойци, които показаха голям характер и мъжество. Впечатление ми направи освен перфектната организация на събитието, и много добрата подготовка на бойците от Терес.“ – коментира националният селекционер по кикбокс и член на управителният съвет на БККБМТ г-н Станислав Бахчеванов.

Main Menu