Юнайтед победи, но Сити ще играе финал

30 Ян 2020 00:02

Защитаващият трофея си Манчестър Сити се добра до финала в турнира за Купата на Лигата. "Гражданите" загубиха реванша с градския си съперник Манчестър Юнайтед с 0:1 на "Етихад". Единственото попадение в мача отбеляза Неманя Матич в 36-ата минута. Победата с 3:1 в първия двубой обаче се оказа достатъчна за възпитаниците на Джосеп Гуардиола, които продължават напред с общ резултат 3:2 от двата мача.

Домакините излизат със Серио Агуеро в атака, като той ще има подкрепата на Рияд Марез, Рахим Стърлинг и Бернардо Силва. В средата на терена пък ще действат Кевин де Бройне и Илкай Гюндоган.

 

Оле Гунар Солскяер е избрал схема с трима защитници Антони Марсиал и Мейсън Грийнууд ще действат в атака. В средата на терена ще започват Джеси Лингард, Фред и Неманя Матич. По крилата ще се разчита на Брендън Уилямс и Аарън Уан-Бисака.

Мачът започна със сериозен натиск на домакините. В 7-ата минута Серхио Агуеро отблизо стреля с глава и Давид де Хеа трябваше да прави блестящо спасяване, за да опази вратата си. Минута след това Рияд Марез отправи нов удар, но тозе път порай вратата.

В 9-ата минута Рахим Стърлинг стреля по земя и Де Хеа отново трябваше да се намесва с крак.

В 17-ата минута Агуеро се освободи и стреля в горния десен ъгъл и отново Де Хеа е последна преграда пред гола.

В 36-ата минута почти от нищото гостите откриха резултата с първия си точен удар в мача. При едно центриране от фаул топката стигна до Неманя Матич, който с прекрасен удар от дижение вкара за 0:1.

В 42-ата минута "Гражданите" можеха да се върнат в мача, но гол на Рахим Стърлинг правилно не бе зачетен заради засада.

Второто полувреме започна с натиск на домакините, но първото реално положение бе за гостите. В 49-ата минута при центриране от фаул Хари Магуайър стреля с глава, но над вратата.

В 54-ата минута Марсиал стреля по земя, но не затрудни Клаудио Браво.

Четири минути по-късно Сити изпусна страхотно положение. Стърлинг бе изведн на скорост зад защитата, но реши да лъже Де Хеа, след което отправи доста неточен удар над вратата.

В 60-ата минуа Де Бройне стреля към вратата, но без да затрудни Де Хеа.

Домакиите имаха нова прекрасна голова възможност в 71-ата минута, когато Кайл Уокър стреля от далечна дистанция и отново испанският страж показа блестящ рефлекс под рамката, за да опази вратата си.

В 74-ата минута Агуеро напредна отляво и опита удар в близкия ъгъл на вратата, но малко не му достигна да вкара красив гол.

Две минути след това пък гостите останаха в намален състав. Голмасторът в мача Неманя Матич получи втори жълт и червен картон, след като спря обещаваща атака на съперника.

В 84-ата минута Агуеро можеше да убие интригата в мача, след като отбеляза изравнителен гол, който обаче отново не бе зачетен заради засада.

В крайна сметка Манчестър Юнайтед записа победа за престиж на "Етихад" срещу местния съперник, но си тръгва с наведена глава. В същото време Манчестър Сити си осигури място на финала в турнира за трета поредна година, където ще спори за трофея с Астън Вила./sportal.bg

Main Menu