Милан се раздели и с бранител

31 Ян 2020 09:18

Защитникът на Милан Рикардо Родригес премина под наем в ПСВ Айндховен. Двата клуба потвърдиха сделката, която праща швейцарския национал в тима от "Филипс Стейдиъм" до края на сезона.
"Росонерите" ще получат 2 млн. евро, а според медиите в договора има и опция, която позволява на ПСВ да откупи левия бек за 4 млн.

Родригес рядко се появяваше в игра през настоящата кампания и държеше да смени обстановката. Неговата основна цел е да си върне формата, за да попадне в състава на Швейцария за Евро 2020. Наполи и Фенербахче също бяха кандидати за подписа на 27-годишния бранител, но той избра ПСВ.

Милан купи Рикардо Родригес от Волфсбург през 2017 година. Той записа общо 93 мача за италианския гранд, като вкара 4 гола. Левият бек има 71 мача за националния отбор на Швейцария.

В Италия се появиха информации, че Милан вече планира да си върне от Торино Диего Лаксалт, за да се конкурира с Тео Ернандес на левия фланг на защитата. Лаксалт обаче е резервен вариант, защото приоритет за "росонерите" е 22-годишният американец Антъни Робинсън от Уигън., който е чакан в Милано още днес./sportal.bg

Main Menu