Разследването на БФС ще продължи още два месеца

11 Фев 2020 11:02

С два месеца е удължен срокът за разследването, които Икономическа полиция провежда в БФС, информира “24 часа”.

Проверката е за финансови злоупотреби, свързани с отпускане на пари за детско-юношески школи. Засега разследващите са се натъкнали на дании за надписани сметки в счетоводството. Те обаче не са с парите на ДЮШ. За да се установи със сигурност, че става дума за злоупотреби, са назначени финансово-оценителни и счетоводни експертизи.

Самата процедура по удължаване пък е по-скоро стандартна практика, казват запознати. След като данните от експертизите бъдат готови, а данните обобщени, ще се прецени дали да стартира досъдебна производство за извършено престъпление, или проверката ще се прекрати.

Освен проверката на Икономическа полиция има и такава от инспектората на Спортното министерство. Тя търсеше нарушения във всички проекти, които са били отчетени от БФС.

Отделно от тази проверка има и такава на ГДБОП и спецпрокуратурата. Тя обаче е свързана с дейността на съдийската комисия към БФС. Тя започна през септември, няколко дни след срамните скандирания на стадион “Васил Левски” по време на мача на националите с Англия, загубен с 0:6. Тогава разследващи влязоха в БФС и иззеха и множество документи.
За разпит бяха отведени шефът на комисията Йордан Сталев и още четирима души. Проверката е за далавери с нарядите на съдиите. Проверяват се и няколко мача с обрати в резултата. Те засягат период от 2015 година насам. И там сроковете са удължавани и не е ясно кога ще приключи проверката.

Main Menu