Атлетик Билбао взе добър турнирен резултат преди реванша с Гранада за Купата

13 Фев 2020 09:53

Атлетик Билбао направи важна крачка към финала за Купата на краля в Испания. Баските “лъвове” победиха с 1:0 Гранада у дома, но ги чака труден реванш на “Лос Карменес”. Единственото попадение в двубоя реализира Икер Муниаин в 42-ата минута след подаване на Иняки Уилямс. През второто полувреме пък голове на Йерай Алварес и Андер Капа бяха отменени заради засади.

В първите минути Гранада изглеждаше по-опасният отбор, но това бързо се промени. Въпреки че са в серия от лоши резултати в Ла Лига, футболистите на Атлетик Билбао показват друго лице в турнира за купата, където на 1/4-финалите елиминираха Барселона. В 9-ата минута Иняки Уилямс отправи опасен удар, но Руи Силва спаси. Реферът не видя намесата на португалския страж и не отсъди корнер.
Натискът на домакините се усили в средата на полувремето. Грешка на капитана на Гранада Виктор Диас доведе до ново голово положение, но Микел Весга стреля слабо. Пропуск направи и ветеранът Раул Гарсия, а Юри Берчиче шутира на сантиметри от гредата.

В 42-ата минута Иняки Уилямс се измъкна по левия фланг, напредна и подаде на Муниан, който с лекота опъна мрежата. Гостите претендираха, че при поемането на топката Уилямс си е помогнал с ръка, но след намесата на ВАР реферът Ернандес Ернандес зачете гола.
Баските отправиха общо 15 удара през първото полувреме - рекорд за тях във всички турнири от сезон 2013/14 насам. След почивката те продължиха да доминират, макар и да не създадоха толкова много чисти положения.

В 48-ата минута Йерай Алварес вкара втори гол, но той правилно беше отменен за засада. В 50-ата Иняки Уилямс прати топката покрай вратата от удобна позиция, а в 60-ата и попадение на Капа не беше зачетено. Футболистът на Атлетик стреля от границата на наказателното поле и изненада Руи Силва, но Уилямс беше в засада и пречеше на вратаря на Гранада.

До края на мача темпото спадна и домакините сякаш се задоволиха с минималния резултат в тяхна полза. Отборът на Гайска Гаритано имаше и късмет, че Раул Гарсия не беше изгонен за удар без топка срещу Домингош Дуарте./sportal.bg

Main Menu