Роналдо измъкна Ювентус от загуба в първия полуфинал за Купата срещу Милан

14 Фев 2020 00:04

Отборите на Милан и Ювентус не излъчиха победител в първия мач помежду си от 1/2-финала за Купата на Италия. Срещата на “Джузепе Меаца” завърши при резултат 1:1. Домакините доминираха в мача и откриха резултата с попадение на Анте Ребич в 61-ата минута, а освен това пропуснаха и още няколко добри положения, като Джанлуиджи Буфон се прояви с няколко блестящи спасявания. В самия край на мача обаче торинци получиха дузпа и Кристиано Роналдо изравни в 91-ата минута. По-лошата новина за Стефано Пиоли обаче е, че той няма да може да разчита на трима ключови играчи за реванша. Тео Ернандес получи червен картон, а от сметките отпадат и Златан Ибрахимович и Саму Кастийехо заради натрупани жълти картони, след като бяха предупредени официално от съдията в този мач за груби нарушения.

Стефано Пиоли отново започна със Златан Ибрахимович изнесен в атака, а той е подкрепян от Хакан Чалханоолу зад гърба му. Саму Кастийехо и Анте Ребич действаха на крилата. В средата пък дефанзивните халфове бяха Франк Кесие и Исмаел Бенасер.

В същото време Маурицио Сари отново заложи на трима в атака в лицето на Кристиано Роналдо, Пауло Дибала и Хуан Куадрадо. Ядрото в средата пък бе съставено от Аарън Рамзи, Блес Матюиди и Миралем Пянич.

Милан имаше първата възможност в мача. Във 2-ата минута Кесие отправи истински снаряд от около 25 метра и топката профуча до гредата.

В 5-ата минута Анте Ребич отправи и първия точен удар, но Джанлуиджи Буфон внимаваше и успя да спаси, макар и не съвсем уверено.

В 11-ата минута Тео Ернандес напредна на скорост и подаде за Ибрахимович на добра позиция, шведът опита изстрел с пета, но не намери очертанията на вратата.

Поредният шанс за домакините дойде в 23-ата минута, когато Давиде Калабрия шутира от границата на пеналта и отново Буфон бе последна преграда пред гола с блестящо спасяване под гредата.

След това в 28-ата минута Ибрахимович видя включването на Ребич и веднага му подаде, а хърватинът стреля силно от движение, но Буфон направи поредно спасяване.

В 30-ата минута Ибрахимович удари с ръка в главата Матайс де Лихт при борба за висока топка и получи жълт картон. Това означава, че ще пропусне реванша заради натрупване на картони.

В 36-ата минута Ювентус най-накрая стигна до първата си възможност в мача, но тя бе изключително опасна. Хуан Куадрадо отправи силен диагонален удар по земя и Джанлуиджи Донарума трябваше да показва рефлекс, за да опази вратата си.

В 43-ата минута и Тео Ернандес получи жълт картон, като той също ще пропусне реванша. Решението на Паоло Валери обаче бе доста спорно, защото само секунда преди това Пауло Дибала изблъска в гръб играч на Милан, преди да бъде изритан от Ернандес, но съдията подмина първото, а отсъди второто нарушение. След това и треньорът Стефано Пиоли получи жълт картон за оспорване.

И второто полувреме започна с нова възможност за "росонерите". Анте Ребич отправи опасен удар и пак Буфон бе непробиваем под рамката.

В 52-ата минута Кастийехо отправи диагонален шут по земя, но отново в ръцете на вратаря на съперника.

Ювентус отговори с доста неточен далечен изстрел на Хуан Куадрадо две минути по-късно.

Милан обаче продължи да пропуска страхотни положения, а Буфон продължи да прави супер спасявания. В 60-ата минута Ибрахимович получи пас в наказателното поле и стреля, но стражът спаси. След това Ернандес шутира от дистанция и отново ветеранът под рамката бе заел добра позиция.

Само минута по-късно обаче Милан най-накрая намери верния път към гола. Чалханоолу центрира за Ребич в наказателното поле и той отблизо засече топката във вратата за 1:0.

В 65-ата минута гостите поискаха дузпа, след като Куадрадо бе ударен с ръка в главата в наказателното поле. Дори и след намесата на ВАР съдията не посочи бялата точка.

В 69-ата минута реферът Валери извади поредният жълт картон, този път за Саму Кастийехо, който също ще пропусне ответния мач в Торино.

В 72-ата минута Милан остана в намален състав на терена, след като Тео Ернандес извърши поредно нарушение срещу Пауло Дибала и получи втори жълт и червен картон.

Юве опита да се възползва от численото си предимство и в 78-ата минута Де Лихт стреля с глава отблизо, но в ръцете на Донарума.

В 84-ата минута Куадрадо напредна отдясно и върна за Дибала, който от добра позиция отправи изключително разочароващ удар покрай вратата.

В 88-ата минута Роналдо опита задна ножица и топката се спря в ръката на Калабрия, който обаче беше с гръб. Валери разгледа ситуацията с ВАР и посочи бялата точка. Роналдо изпълни наказателния удар и бе точен за 1:1.

Последната ситуация в мача отново бе пред вратата на Буфон, като Кесие стреля с глава, но твърде слабо и отново Буфон улови.

Така Ювентус постигна нелош турнирен резултат, макар и доста незаслужено с оглед на показаното от двата отбора. Сега обаче "бианконерите" ще имат предимство преди реванша заради гола на чужд терен./sportal.bg

Main Menu