Печат на тази страница

Сосиедат с гол аванс преди реванша срещу Мирандес

14 Фев 2020 09:55

Реал Сосиедад спечели с 2:1 първия сблъсък с Мирандес от 1/2-финала за Купата на Испания. Гостите, които са приятната изненада в турнира, за пореден път показаха, че са костелив орех и отбелязаха изключително ценен гол на чужд терен, с който запазиха интригата за реванша.

Баските откриха резултата в 9-ата минута от дузпа. Кристиан Порту бе спънат в наказателното поле и съдията посочи бялата точка, а Микел Оярсабал не сгреши и отбеляза за 1:0.

Мирандес обаче възстанови равенството в 39-ата минута. Матеус Баросо получи на границата на пеналта, финтира двама защитници и прати топката във вратата за 1:1.

Радостта на гостите обаче бе кратка. В 42-ата минута се стигна до разбъркване в наказателното поле на пред Лимонес, който направи две страхотни спасявания, но при третия изстрел на Мартин Йодегор вратарят бе безпомощен и резултатът стана 2:1.

През втората част и двата тима имаха възможности да променят крайния изход на мача, но повече голове така и не паднаха. В крайна сметка Реал Сосиедад взе минимална преднина, но тя едва ли ще даде спокойствие на възпитаниците на Ималон, а реваншът на 4 март се очертава да бъде доста любопитен./sportal.bg

Main Menu