Славия удари Арда в Пловдив

17 Фев 2020 19:07

Отборите на Арда и Славия играят при резултат 0:1 в последния двубой от първия пролетен кръг в efbet Лига. Галин Иванов (37) изведе "белите" напред след точно изпълнение на дузпа. Двубоят се провежда на стадион "Локомотив" в Пловдив и е директна битка между два от претендентите за място в топ 6. “Белите” имат да си връщат, тъй като през есента допуснаха загуба с 2:3 на стадион “Славия”.

Треньорът на домакините Стамен Белчев няма проблеми със състава и ще може да използва всичко най-добро.

Колегата му в Славия Златомир Загорчич не може да разчита на тримата контузени - Тасевски, Бенгюзов и Калоян Кръстев.

Любопитното в персоналния сблъсък между Белчев и Загорчич е, че наставникът на Славия все още няма победа над него като треньор. Те са се изправяли три пъти, като балансът е две победи и едно равенство, като в тази статистика е включен и успехът на ЦСКА-София над Славия с 1:0 през октомври 2017 година.

В 13-ата минута Филип Кръстев от дистанция пробва да стреля към вратата на Иван Караджов, но шутът му излезе в аут. В 20-ата минута отборът на Арда организира много добра атака, при която Илиша Сам чукна топката с пета към Светослав Ковачев. Младокът продължи към Конар Рандъл, а бранителят шутира към вратата. Георги Георгиев обаче бе на висота и спаси. В 31-ата минута опасен шут на Спас Делев от фаул премина на сантиметри от левия страничен стълб на вратата зад Георгиев. Най-чистото положение дойде 60 секунди по-късно. Цветелин Чунчуков засече по атрактивен начин центриране на Галин Иванов, а топката отскочи в земята и прелетя над вратата. В 37-ата минута Славия получи правото да изпълни дузпа.

Конър Рандъл опита да изчисти топката, но събори Галин Иванов в наказателното поле. Бранителят закачи леко крака на полузащитника, който използва момента да падне на земята. Главният съдия показа бялата точка. Зад топката застана потърпевшият Иванов, който стреля в центъра на вратата отбеляза за 1:0. Арда отговори веднага с удар на Светослав Ковачев от близка дистанция, който Георгиев успя да парира.

Домакините от Кърджали започнаха силно второто полувреме в търсене на изравнително попадение. Мощен шут на Спас Делев бе париран от Георги Георгиев още в 47-ата минута. В 59-ата минута футболистите на Арда имаха претенции за игра с ръка на Милен Гамаков на границата на наказателното поле, но главният съдия Станислав Тодоров не наду свирката и дори показа картон на Илиша Сам заради това, че нападателят му потърси сметка за взетото решение. В 72-ата минута блестящ рефлекс на Георги Георгиев спря Гаич от изравнително попадение. Бранителят засече с глава добро центриране от корнер, но стражът отново бе на висота. В 83-ата минута се откри прекрасна възможност пред Галин Иванов, който бе намерен напълно сам в наказателното поле от Филип Кръстев. Ударът на капитана на “белите” обаче бе неточен и излезе в аут./sportal.bg

Main Menu