Здравко Димитров гостува на Олимпийския ден в Спортното училище

18 Фев 2020 18:36

 

Кметът на Пловдив Здравко Димитров бе гост на традиционния Олимпийски ден в спортното училище „Васил Левски“ в Пловдив. По традиция на патронния празник на училището най-успешните му възпитаници получават специални грамоти от ръководството.

Здравко Димитров поздрави възпитаниците на най-доброто спортно училище в страната, донесло многобройни отличия от олимпийски игри, световни и европейски първенства.

„Гордейте се с това, че учите в нашето училище. Винаги съветвам младите като вас – трудете се в спорта, но залягайте и над учението, за да бъдете след време достойни граждани и успешни специалисти в областта, в която изберете да се реализирате“, обърна се Димитров към препълнената зала в училището.

Той поздрави олимпийския шампион по вдигане на тежести Асен Златев с новоиздадената му биографична книга „Пътят на скитника“. Златев награди най-изявените литератори от училището, отличени в конкурса за есе на тема „Ценностите на съвременния хуманизъм“.

Кметът получи и почетен плакет от директора на училището Ружка Генова като един от най-изявените бивши възпитаници на ССУ “Васил Левски“.

Main Menu