Печат на тази страница

Кабаков даде два жълти картона, Рома би Гент

21 Фев 2020 00:28

Италианският Рома спечели с 1:0 у дома над белгийския Гент в първи 1/16-финал на Лига Европа, като този мач беше ръководен от българския рефер Георги Кабаков, който нямаше много работа, като показа само два жълти картона.
Иначе Рома стигна до успеха с ранен гол. Той падна в 13-ата минута, когато отдаденият под наем от Барселона до края на сезона със задължителна опция за откупуване 21-годишен нападател Карлес Перес беше изведен зад отбраната на белгийците от Един Джеко и с удар с левия крак направи вратаря Томас Камински безпомощен. Това беше първи мач като титуляр за Перес, който от лятото ще облече за постоянно екипа на "вълците".

С победа Рома прекъсна серията от пет поредни загуби в официални мачове, след като отборът е връхлетян от епидемия от контузии.

След гола на Перес Рома едва не допусна изравняване, след грешка на Леонардо Спинацола, но вратарят Пау Лопес се справи с опасността. В 40-ата минута римляните отново подариха възможност пред Гент, от която обяче Вадис

Оджиджа не успя да се възползва. В 51-ата минута римляните можеха да удвоят аванса си, когато след фаул Крис Смолинг беше намерен на далечната греда, но Камински се справи. До края на Рома продължи да прави подаръци на Гент, но белгийците не се възползваха от тях. Така въпросът кой ще продължи остава открит за реванша след този минимален успех на "вълците"./sportal.bg

Main Menu