Печат на тази страница

Хакнаха мейла на Гуардиола

27 Фев 2020 22:38

Полицията в Манчестър е арестувала хакер заради незаконното му проникване в електронната поща на на мениджъра на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола, твърди вестник "Сън".

Източникът на изданието от полицията заявява пред вестника, че хакера е работил в IT-компания на тренировъчната база на Сити от 2016-а до 2017-а година. Въпросният човек е разбил пощата на Гуардиола и оттам е получил информация за всички играчи на тима.

Също така хакерът е отворил и файл, на който Гуардиола е писал за възможните трансфери- входящи и изходящи за отбора. Така се разбрало, че бившият старши треньор на Байерн и Барселона е имал интерес към Матайс де Лихт и Сократис Папастатопулос.

Хакерът опитал да продаде информацията за 100 хиляди евро, които да получи в биткойни, но е бил заловен от полицията. Представителите на органите на реда са направили обиск в дома му, а също така проверили и съдържанието на компютрите му, мобилните телефони и електронната поща. 30-годишният вече е арестуван и срещу него е повдигнато обвинение за кражба на чужди данни от конфиденциален характер./sportal.bg

 

Main Menu