Дженоа шокира Милан пред празен стадион в Милано

08 Мар 2020 18:01

Борещият се за оставане в Серия "А" отбор на Дженоа шокира Милан на празния “Джузепе Меаца” и го победи с 2:1 в отложен двубой от 26-ия кръг на Серия “А”. Попаденията отбелязаха Горан Пандев (7') и Франческо Касата (41') за гостите, а Златан Ибрахимович (77') намали изоставането на "росонерите".

В състава на Стефано Пиоли имаше само една промяна след равенството 1:1 срещу Фиорентина. Тя бе свързана с контузията на титулярния страж Джанлуиджи Донарума, който очаквано бе заменен от Асмир Бегович. Схемата на игра отново бе 4-4-1-1 с Ибрахимович на върха на атаката и Хакан Чалханоглу зад него. Дженоа пък бяха подредени в 3-5-2 с Антонио Санабриа и Горан Пандев в нападение.

В петата минута Чалханоглу пропусна да се разпише. В седмата Санабриа се възползва от грешка на Тео Ернандес и напредна, като подаде топката на стоящия точно пред вратата Пандев, който я прати в мрежата за 1:0 в полза на гостите. В 14-ата северномакедонецът пробва нов шут, който този път прати от външната страна на мрежата. В 17-ата Ибрахимович се измъкна от защитата, но с добра намеса Матия Перин отрази удара му с глава. Малко след това Бегович изби далечен изстрел на Санабриа, а секунди по-късно Чалханоглу изскочи сам срещу Перин, но шутира право в него.

В 24-ата Давиде Бираски пробва задна ножица, която се оказа неточна. В 28-ата Исмаел Бенасер пробва късмета си, ала изпълнението му беше безуспешно. Минута по-късно същото се случи и с удар на Ибрахимович. Последваха блокирани изстрели на Анте Ребич и Велон Бехрами. В 41-ата Бираски центрира, Ласе Шьоне отклони с пета към Касата, който пък удвои преднината на "грифоните".

В 52-ата минута Чалханоглу отправи силен шут, който прелетя над вратата. В 67-ата Ибрахимович прати топката в аут с изпълнение на задна ножица. Секунди по-късно резервата Джакомо Бонавентура опита да прехвърли Перин, но стражът успя да се справи. В 77-ата минута при разбъркване след центриране от корнер Ибрахимович се оказа най-съобразителен и вкара 60-ия си гол с червено-черната фланелка. В 81-ата шведът отправи удар с глава, който се оказа много неточен. До края домакините не успяха да отбележат изравнителен гол и така "грифоните" се поздравиха с изненадваща победа в Милано./sportal.bg

Main Menu