Челси разби Евертън

08 Мар 2020 18:03

Челси разби Евертън с 4:0 при завръщането на Карло Анчелоти на “Стамфорд Бридж”. Лондончани доминараха от самото начало и бързо взеха аванс от два гола след попадения на Маунт и Педро. В началото на второто полувреме те стигнаха до нови два гола и си подсигуриха успеха.

“Сините” останаха на четвърто място, но се откъснаха малко от преследвачите си, докато “карамелите” са на 12-а позиция и намалиха шансовете си за участие в евротурнирите през следващия сезон.

Мениджърът на “карамелите” Карло Анчелоти бе посрещнат с аплодисменти на “Стамфорд Бридж”. Феновете на лондончани показаха уважение към треньора, който донесе на клуба титла през 2010 г.

Отборът на италианеца обаче имаше проблеми, тъй като Челси започна силно мача и имаше предимство в началото. Още в седмата минута Мейсън Маунт пропусна отлична възможност да открие резултата. Вилиан го намери отлично в наказателното поле, но ударът бе отразен от Пикфорд. В 14-ата минута обаче вратарят на гостите не успя да се намеси след нов изстрел на Маунт и резултатът бе открит. Той получи топката от Педро и с прецизен удар прати топката в долния десен ъгъл на Пикфорд.

Гостите направиха опит да отговорят, но мощен удар на Ричарлисон отиде в ръцете на Кепа, който запази мястото си в тима след отличното представяне срещу Ливърпул през седмицата. Този момент бе изключение, тъй като Челси продължи да доминира и да създава положения. Пробив на Вилиан завърши с удар, но Пикфорд направи поредното си спасяване. В 21-ата минута защитата на Евертън бе матирана за втори път. Баркли изведе Педро зад отбраната и испанецът удвои преднината на “сините”.

 

Тимът на Лампард имаше предимство, но допускаше и грешки. Зума загуби топката и тя се озова в Ричарлисон, който напредна и намери Калвърт-Люин, но нападателят пропусна от прекрасна позиция. Това беше една от много малкото ситуации пред Кепа през първото полувреме. Малко преди почивката нова грешка за Зума даде шанс на “карамелите”. Рюдигер обаче я попрачи, като спря Ричарлисон.

В началото на втората част Челси сложи край на ингригата с нови два гола. Вилиан направи 3:0 с удар от дистанция, а малко по-късно и Оливие Жиру се нареди сред голмайсторите. Центриране на Гилмор намери французина, който изпревари Кийн и засече топката. Срещата бе много отворена в този период, което доведе до още положения. Кепа отрази удар на Ричарлисон, а Пикфорд се справи с изстрел на Педро./sportal.bg

 

Main Menu