Уулвс и Олимпиакос с равенство

13 Мар 2020 00:23

Олимпиакос и Уулвърхамптън направиха равенство 1:1 в първи мач от 1/8-финалите на Лига Европа. Гола за домакините вкара Юсеф Ел Араби в 54-ата минута, но в 67-ата резервата Педро Нето изравни с помощта на рикошет. От 29-ата минута гърците бяха с човек по-малко след директния червен картон на Рубен Семедо. Двубоят в Пирея беше един от четирите тази вечер, които се играха при закрити врати заради пандемията от коронавирус.

В предишния кръг гръцкият тим елиминира драматично Арсенал и сега се надява да вземе скалпа на още един отбор от Острова. "Вълците" обаче се представят много силно в турнира и не крият амбициите си да стигнат колкото се може по-далеч.

В състава на Олимпиакос имаше две промени в сравнение с гостуването в Лондон. На местата на Папе Абу Сисе и Лазар Ранджелович започнаха Рубен Семедо и Йоргос Масурас. Старши треньорът Педро Мартинш заложи на системата 4-3-3, като в предни позиции действаха Масурас, Матийо Валбуена и Юсеф Ел Араби.

Въпреки проблемите с рамото, Адама Траоре бе титуляр за Уулвърхамптън. Диого Жота и Раул Хименес допълниха офанзивното трио на гостите, а в средата на терена се разчиташе на Матю Дохърти, Рубен Невеш, Жоао Моутиньо и Рубен Винагре.В началото на срещата играта беше доста накъсана и преобладаваха нарушенията в централната зона на терена. Първото опасно статично положение беше в полза на Олимпиакос, но Руи Патрисио се справи с коварното центриране на Валбуена. Треньорът на гостите Нуно Ешпирито Санто постоянно даваше напътствия на футболистите си, които допускаха много грешки при подаванията.

В 23-ата минута Мохамед Камара опита да изненада стража на "вълците", но ударът му беше слаб. Малко по-късно Гилерме шутира от далечна дистанция, но в аут. В 28-ата минута Диого Жота преодоля Семедо, който протегна крак и го фаулира. Съдията Клеман Тюрпен изгони защитника на Олимпиакос, защото Жота нахлуваше опасно в наказателното поле.

От последвалия пряк свободен удар Рубен Невеш стреля в стената. Треньорът на Олимпиакос Педро Мартинш веднага предприе смяна, като пусна Папе Сисе вместо Масурас. В минутите до края на полувремето Уулвърхамптън имаше инициативата, но стигна само до едно положение, пропуснато от Адама Траоре.

Въпреки че бяха в намален състав, домакините бяха напълно равностойни на своя съперник и не допускаха да се стигне до опасни ситуации пред вратата им. След почивката те все повече разчитаха на дълги подавания към Ел Араби, но опитният нападател нямаше много шансове срещу защитата на Уулвс.

Ешпирито Санто смени Дохърти с Педро Нето, което се оказа добър ход. Раул Хименес пропусна да изведе англичаните напред в 47-ата минута, а в 54-ата изненадващо се стигна до гол в тяхната врата. Основната работа свърши Гилерме, който се измъкна от Уили Боли и центрира от самата аутлиния. Руи Патрисио не се намеси добре и Ел Араби се оказа непокрит пред опразнената врата - 1:0.

Уулвърхамптън отговори с неточен удар на Адама Траоре и пропуск на Хименес, чийто изстрел беше спасен от Жозе Са. В 60-ата минута Невеш опита специалитета си - мощен шут извън наказателното поле, но и той не сполучи.Изравняването дойде в 67-ата минута. Тогава силен удар на резервата Нето се отклони от Андреас Букалакис и Жозе Са нямаше какво да стори.

След гола гостите се постараха да направят пълен обрат и да си улеснят задачата за реванша. "Вълците" създадоха няколко опасни ситуации пред вратата на Олимпиакос, но резултатът остана непроменен.

Ответният двубой на "Молиню" трябва да се изиграе на 19 март, но предстои УЕФА да вземе решение дали турнирът да продължи, или да бъде спрян заради ситуацията с коронавируса./sportal.bg

 

Main Menu