Печат на тази страница

Стопираха изваждането на Манчестър Сити от Шампионска лига заради короновируса

16 Мар 2020 16:41
Разглеждането на жалбата, която Манчестър Сити подаде в Спортния арбитражен съд в Лозана, ще се отложи заради пандемията от коронавирус, твърди "Гардиън". КАС вече отложи изслушванията по три различни казуса, а още 16 други дела са насрочени до 18 май, като е много вероятно голяма част от тях също да бъдат отложени. Случаят с жалбата на Манчестър Сити все още изобщо не фигурира в списъка на арбитражния орган.
 
Генералният секретар на КАС Матю Рийб заяви, че в Лозана обмислят различни варианти за справяне със ситуацията. Когато се касае за случаи, които изискват персонално изслушване, то може да се състои при желание на засегнатите страни. Изслушването може да се проведе и посредством видео и аудио връзка, ако участникът е от високорисков район. Когато не става дума за персонални случаи, решението може да се вземе и "единствено въз основа на писмените становища, без да се провежда изслушване".
 
На 14 февруари Сити  издаде забрана на "гражданите" за участие в евротурнирите за срок от две години и ги глоби с 30 милиона евро заради сериозни нарушения на правила за финансов феърплей. На 26 февруари в специално изявление Спортният арбитражен съд потвърди, че жалбата на Манчестър Сити срещу УЕФА вече е регистрирана. Тогава не бе посочен срок, в който КАС трябва да се произнесе по казуса./sportal.bg

Main Menu