Ювентус разреши на играчите си да се върнат по домовете си

19 Мар 2020 20:52
От Ювентус обясниха, че са разрешили на част от играчите си да напуснат Италия. Тези, които са се върнали в страните си, са прекратили карантината си, след като са дали отрицателни резултати за заразяване с коронавируса.
По-рано излезе информация, че Гонсало Игуиаин е направил опит да се върне в родината си, а след това и такава, че е успял. Миралем Пянич и Сами Кедира също са напуснали страната. Тримата бяха в изолация, след като съотборникът им Даниеле Ругани даде положителна проба на 11 март.
Седмица по-късно те са дали проби и тестовете са били отрицателни, така че клубът им е позволил да отидат при семействата си в родината си. Игуаин получил специално разрешение, тъйкато майка му е болна и "бианконерите" за помогнали за пътуването му.
Звездата на тима Кристиано Роналдо от известно време е в Португалия, за да бъде близо до майка си. Той обаче замина още преди забраната за пътуване от Италия.
 
Ругани не е единственият заразен играч на Юве, след като Блес Матюиди даде положителна проба на 17 март.
Въпреки че заминалите играчи не са заразени, в Италия се появиха критики към отпътувалите в момент, в който цялата страна е блокирана и си стои по домовете./sportal.bg

Main Menu