Печат на тази страница

Европейското по лека атлетика за сега остава по програма

26 Мар 2020 11:26

Организаторите на Европейското първенство по лека атлетика в Париж това лято все още се надяват, че събитието ще се проведе по план през август. Във вторник беше взето безпрецедентното решение за отлагане на Олимпийските игри в Токио от 2020 за 2021 година заради пандемията с коронавирус.

“Да имаш светлина в края на тунела, че Париж 2020 все още може да продължи напред е нещо положително в тези тежки времена. Това беше стресов и объркващ период за спортистите, загубихме чувството си за нормалност”, каза пред BBC председателят на Комитета на атлетите Периклис Яковакис.

Европейското първенство в Париж е предвидено да се проведе от 25 до 30 август.

“Ясно е, че в момента живеем в безпрецедентни времена, които изискват от нас да сме гъвкави, отворени и реалисти. Преди всичко е здравето и безопасността на спортистите, длъжностните лица, феновете, доброволците, служителите и всички, които участват в Европейската атлетика – те трябва да бъдат наш основен приоритет”, каза пред BBC Добромир Карамаринов, който временно изпълнява длъжността президент на Европейската атлетика, след като Свен Арне Хансен има здравословни проблеми и в момента се лекува./sportal.bg

 

Main Menu