Кобрата: Всичко се превърна в една свинщина

29 Мар 2020 20:18

Кубрат Пулев смята, че световният спорт ще се върне към нормалния си ритъм едва след 2 години. Това мнение боксьорът ни изрази в предаването "Неделята на Нова" по Нова ТВ. В разговор с Мариян Станков - Мон Дьо Кобрата говори повече за политика и за интелектуалното състояние на човечеството, отколкото за спорт. Пулев изрази разочарованието си от българските политици и притеснението си за състоянието на световната икономика. Той определи половинката си Андреа като "уникален човек" и заяви, че мачът с Антъни Джошуа ще се състои, но няма да е през юни.

"Виждам некомпетентност. Човек като се ояде и влезе в едни релси и си е направил всичко и си е разчистил пътя, той си мисли, че така ще си върви винаги. А ситуацията в целия свят е много сложна. Хора, ако по този начин продължавате, народът е обречен. Сега не е времето за бунтове и за смяна, но обратното броене започна. В момента икономиката е на пауза. Вървим по една инерция, която е жестока", сподели Пулев, говорейки за българските политици.

"Залата е празна? Да сме здрави, това е най-важното. Ще си почина", продължи Кобрата и каза какво мисли за пандемията от коронавирус: "Ние не оценявахме нищо. И съм убеден, че ако този вирус опустоши всичко, хората пак няма да го оценят. Морално изостанахме. Всичко се превърна в една свинщина. Технологии, ракети... природата ни казва, че по този начин не става.

Надявам се всичко това да приключи бързо, но моите чувства, инстинкти и сметки показват друго", каза още Пулев, който преди седмица имаше публикация във Facebook, в която написа, че в момента живеем в условията на "трета световна война и нов световен ред".

Пулев прикани родните политици да намерят "такъв режим на действие, че хората да не са опасни един за друг, но във всяка една сфера хората да работят".

"Световната икономика е в тежък нокдаун и може да не се възстанови. Аз знам, че ще оцелеем, но и много жертви ще дадем", каза още боксьорът.

"Според мен спорт ще има най-рано след 2 години. Хората не могат да си дадат сметка колко голям е проблемът. Мачът с Джошуа няма да е през юни със сигурност", добави Кобрата.

"Андреа е уникален човек, истински човек, неслучайно съм с нея толкова време", сподели Пулев, говорейки за своята половинка.

"Човечестветото все още е много назад интелектуално. Имам неизчерпаема любов в сърцето си и имам вяра в доброто", завърши Кубрат Пулев.

Main Menu