Всички квалификационни турнири за Олимпийските игри в Токио ще завършат до 29 юни 2021 година

04 Апр 2020 11:35

Всички квалификационни турнири за олимпийските игри в Токио ще завършат до 29 юни 2021 година. Това се казва в писмо от Международния олимпийски комитет (МОК) до всички национални комитети, съобщава Inside the Games.

Олимпиадата беше отложена с една година заради пандемията от COVID-19 и ще се състои от 23 юли до 8 август 2021 година.

В писмо МОК изразява надежда, че в рамките на един месец ще бъде възможно да се представят програми за квалификациите, като се вземе предвид отлагането на Игрите. В същото време се отбелязва, че "все още не може да бъде предоставена пълна информация за датите и местата на турнирите, а тя ще бъде публикувана след премахването на ограниченията, свързани с пандемията от коронавирус".

Според МОК, националните олимпийски комитети не трябва да се отклоняват от първоначалните правила за провеждане на квалификационните състезания. Сложна е ситуацията с квотите, които се печелят въз основа на ранглистата, но в този случай МОК препоръчва да се вземат предвид интересите на спортистите, които са били близо до попадане на Игрите в Токио.

По-рано МОК заяви, че всички спортисти, които вече са се класирали за олимпиадата, ще запазят квотите си. Понастоящем 57% от квотите вече са раздадени./sportal.bg

Main Menu