Ясни са датите, на които най-рано могат да се подновят първенствата и евротурнирите

07 Апр 2020 15:25

Президентът на Ла Лига Хосе Тебас проведе двучасов видеоразговор с представители на чуждестранни медии, на която разкри много важни подробности за бъдещето на вътрешните първенства на Стария континент и евротурнирите. Според него най-ранната обсъждана дата, на която може да се даде рестарт на местните шампионати, е 29 май. Най-вероятно пък евротурнирите ще се подновят на 28 юни.

"Обмисляме идеята да подновим мачовете на 29 май или на 6 юни. Това важи както за първенството в Испания, така и за другите европейски страни. Датата за евротурнирите е 28 юни. Тези дати ще дадат възможност на отборите да започнат да тренират отново и да се подготвят, спазвайки протокола, който следваме. Не искаме краят на сезона да се отлага за след месец август, защото това ще попречи на календара за следващата година.

Обсъждат се две възможности. Първата е вътрешните първенства и евротурните да вървят паралелно. При втората шампионатите трябва да са се подновили до началото на юни и да завършат през юли, а след това, през юли и август, да се довършат мачовете в евротурнирите.

За момента темата за прекратяването на сезона не стои на дневен ред. Вероятно мачовете ще се изиграят при закрити врата", заяви Тебас.

Вчера медиите на Острова също разкриха, че правителството на Великобритания е дало зелена светлина Премиър лийг да се поднови в началото на юни. 29 май е петък, така че очевидно това е най-ранната дата, която се обсъжда в УЕФА. По-вероятно е повечето шампионати да рестартират седмица по-късно. Разбира се, това зависи и от цялостната ситуация с овладяването на пандемията от COVID-19./sportal.bg

Main Menu