Жужо: Бонев щеше да струва 100 милиона ако играеше сега

11 Апр 2020 16:13

Андрей Желязков даде интервю за "Меридиан мач". Ето някои от акцентите в изказването му:

"Аз попаднах във футбола в точното време, на точното място. Дойдох тъкмо когато ЖСК Славия отново се раздели на Славия и Локомотив. Ако това не беше станало, сигурно за мен нямаше да има място. Но най-важното от всичко беше доверието, което ми се даде. Дойдох от Трета лига или зоните, както им казваха тогава. И изведнъж титуляр в Славия. Всеки трябва да получава шанс и да го използва.

Сега има много неправилно управлявани клубове, с неправилна политика. Едно време, ако имаше толкова чужденци, ние как щяхме да станем футболисти? Сега не дават шанс на младите. Пускат ги за 15 минути и като сгрешат, ги сменят.

Вярно е, че много момчета не са готови, когато дойде време да влизат в мъжкия футбол. Но има и сериозни, ходят на фитнес, четат.

Станислав Иванов, Филип Кръстев, Мартин Минчев, Шопов от Ботев - ето ви няколко, които се развиват много. Проблемът е да не тръгнат по лесния път на звездоманията, а по правилния.

Казват, че и условията в школите са лоши. Така е, но ние навремето не израснахме на по-хубави терени. По-корави бяхме, не мрънкахме толкова много. Играчите бяха много по-отговорни. А сега на стадионите вече няма и кой да те освирква.

Едно време имаше много уважение към футбола и футболистите, пълни бяха стадионите. Че футболът беше по-бавен, е ясно. Но и тогава имаше играчи, които бягаха по 10-12 километра на мач. Е, имаше и такива като Христо Бонев и Начко Михайлов, които не бягаха много, но с един пас решаваха мача. По-колегиални бяхме един към друг. Обстановката беше друга - сядаха левскари и цесекари един до друг на стадиона и заедно гледаха мачовете. Сега има много повече злоба. Един Бонев днес щеше да струва 100 милиона. Убеден съм", каза Жужо.

 

Main Menu