УЕФА информира Юве и Лион за дата за мача им в Шампионската лига

06 Май 2020 22:19

УЕФА е определила 8 август за дата за реванша от 1/8-финалите в Шампионската лига между Ювентус и Лион, разкрива RMC. Вчера (сряда) от евроцентралата са се свързали със замесените клубове, за да могат те да потвърдят участието си. Кристиано Роналдо и компания загубиха първата среща с 0:1. Разбира се, срещата ще се изиграе, ако условията в Италия тогава го позволяват.

Има още три реванша от 1/8-финалите, които трябва да се изиграят. Става въпрос за дуелите Манчестър Сити - Реал Мадрид (2:1 в първия мач), Барселона - Наполи (1:1 в първия мач) и Байерн (Мюнхен) – Челси (3:0 в първия мач), чийто победители ще се присъединят към Пари Сен Жермен, Аталанта, РБ (Лайпциг) и Атлетико Мадрид, които вече се класираха напред.

Още преди време излезе предварителен график, според който осминафиналите ще бъдат доиграни на 7 и 8 август. Ако се спазва практиката в един ден да има по две срещи, то заедно с Юве – Лион би трябвало да е и срещата в Манчестър, след като двата мача бяха на една дата. Това означава, че за 7 август остават другите два сблъсъка.

Планът за четвъртфинали е да се играят на 11/12 август, а на 14/15 август да са реваншите. На 18/19 август вероятно ще са първите полуфинали, а на 21/22 ще бъдат реваншите. Вече е потвърдено, че финалът в Истанбул ще бъде на 29 август.

Груповата фаза на сезон 2020/2021 година пък може би ще стартира на 20 октомври, което би означавало закъснение с около месец от традиционното й начало./sportal.bg

 

Main Menu