Хиндлиян: Левски е заложник на икономически и политически интереси

14 Май 2020 17:04

Председателят на НКП на Левски Степан Хиндлиян гостува в „Събуди се“ по NOVA, където говори по темата с акциите на клуба, които Васил Божков уж беше обещал на Константин Папазов, но се отметна и реши да ги предостави на Бойко Борисов. Премиерът логично няма как да ги приеме и сега ценните книжа са в офисите на клуба на "Герена".

"Това е театър, който се случи с участието на авторитетен журналист и е доказателство на тезата на феновете на Левски, че клубът е заложник на икономически и политически интереси. Това, което се случи вчера е потвърждение на тази теза", започна Хиндлиян.

„Г-н Божков близо година имаше пренебрежение към публиката. Не идваше на мачове. В един момент, когато облаците над него се сгъстиха, каза, че няма лотария, няма Левски - за протест. Говорете с Борисов. Ние не изпълнихме волята му да излезем на улицата. С мирно шествие връщаш ли лотарията? Ако излезете на улицата – имате моята подкрепа. Пред Божков Борисов ме нарече подлога заради начина, по който той ги вижда нещата. Не е свикнал да му се отказва", продължи председателят на НКП на Левски.

 

„Не е важно какво се е случило, аз какъв съм бил наричан. Важното е оттук нататък какво се случва. Това не може да продължава. Има един вариант и той е следният, за да се скъса с този модел. Търговският закон дава право мажоритарният пакет да остане в клуба. Останалите акционери да свикат общо събрание, да изберат надзорен и управителен съвет, които на чисто да започнат да търсят спонсори по естествен начин. Когато Левски се менажира по правилен начин има притегателна сила. Който и да е собственик на Левски, да бъде така добър акциите да отидат в клуба. Най-голямата футболна емблема отива по дяволите", добави Хиндлиян.

"Трябва да съберем 1,5 милиона лева спешно, за да платим на едни футболисти, които паднаха с 0:4 от кипърски сервитьори през лятото. Затова казвам, че моделът е сбъркан", завърши Хиндлиян.

Main Menu